Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,"— Transkript prezentace:

1

2 Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme, přejde Power-Point do režimu vytvoření objektu a ukazatel myši se změní v malou svislou šipku směřující hrotem dolů. Textové pole se vytvoří tahem myši po úhlopříčce budoucího objektu, postup je stejný jako u běžného tvaru. Po uvolnění stisku myši se však toto pole přizpůsob tomu, že obsahuje vlastně jen jeden řádek textu. Na znamení že můžete psát text, zde bliká textové pole.

3

4 ► ► Kopírování textu z vnějších zdrojů ► ► Vnějším zdrojem zde může být například textový dokument nebo internetová stránka, ► ► může to být ale i tabulka Excelu nebo některé otevřené databáze. ► ► V každém případě je třeba využít schránku (napřílad stisk klávesových zkratek (Ctrl+C a Ctrl+V). ► ► Existují dva základní postupy: ► ► Text se vloží ze schránky přímo na plochu snímku, PowerPoint automaticky vytvoří textové pole. ► ► Nejdříve se vytvoří textové pole a do něj se vloží text ze schránky. ► ► Ukážeme si oba postupy. Nejdříve budeme vkládat text přímo na plochu snímku. ► ► 1. Otevřete dokument, ve kterém je umístěn text, jejž zamýšlíme vložit na plochu snímku (webová stráka, textový dokument apod.). ► ► 2. Vyberte část textu, kterou chcete použít (například tahem myši při stisknutí levého tlačítka). ► ► 3. Zkopírujte text do schránky (například stiskem klávesové zkratky (Ctrl+C) ► ► 4. Přejděte k prezentaci PowerPointu na nový snímek (Ctrl+M). ► ► 5. Stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+V. ► ► Obsah schránky se vloží na plochu snímku. Text zůstane v původní formě a většinou si ponechá i původní zalomení. Pokud je součástí výběru i obrázek

5


Stáhnout ppt "Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,"

Podobné prezentace


Reklamy Google