Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji."— Transkript prezentace:

1

2 Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji používá česká klávesnice. To, jakou máte zvolenou klávesnici, poznáte podle nápisu na ikonce na dolní liště, pokud máte zapnutou českou klávesnici, pak na ikonce máte napsáno CS.  Klávesnici přepneme na anglickou tak, že klepneme levým tlačítkem myši na ikonku a z nabídky možností si vybereme možnost angličtina a klepneme na ni. Pozor! Přepínat můžeme pouze mezi klávesnicemi, které jsme nainstalovali do systému (v ovládacím panelu).

3 Přepínání klávesnice bez tlačítka
Mezi anglickou a českou klávesnicí můžete přepínat i bez tohoto tlačítka, a to pomocí klávesové zkratky. Příslušná zkratka je Ctrl+Shift nebo (levý) Alt+Shift. (Která klávesová zkratka je použita, to záleží na nastavení systému.)

4 Pokud chcete tlačítko pro výběr rozložení klávesnice obnovit, postupujte následovně: Z menu Start vyberte možnost Ovládací panely a v otevřeném okně dvojitě klikněte na položku Místní a jazykové nastavení. Otevře se stejnojmenné okno a v něm je třeba přepnout na kartu Jazyky a kliknout na tlačítko Podrobnosti. Zobrazí se okno Textové služby a vstupní jazyky. V dolní části karty Nastavení je tlačítko Panel jazyků – na toto tlačítko klikněte, označte příkaz Zobrazit panel jazyků na ploše a okno uzavřete kliknutím na tlačítko OK. Z plochy pak panel jazyků přetáhněte zpět vedle hodin.

5 Nastavení panelů jazyků

6 Zdroje „ Jak na počítač“ Google - obrázky


Stáhnout ppt "Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji."

Podobné prezentace


Reklamy Google