Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po."— Transkript prezentace:

1 POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po povrchu plochy (např. desce stolu) do počítače, což se obvykle projevuje na monitoru jako pohyb kurzoru. Nachází se na ní jedno či více tlačítek a může obsahovat jedno nebo více koleček pro usnadnění pohybu v dokumentu. Na spodní straně se nachází zařízení snímající pohyb.

2 Provádí se přes ovládací panely – Myš vlastnosti.
Nastavení myši Provádí se přes ovládací panely – Myš vlastnosti.

3 Základy práce s myší Ovládání tlačítek na myši:
ukázání - umístění ukazatele myši na požadované místo. kliknutí - stisknutí (zpravidla levého) tlačítka a opětovné uvolnění. Pozn.: Takto vybereme objekt. dvojité kliknutí - stisknutí tlačítka 2x rychle za sebou (poklepání). Pozn.: Používá se k vyvolání akce (otevření okna, spuštění programu). tažení - kliknutí, držení stisknutí a současný pohyb myší po podložce (Drag and Drop, česky: uchop a pusť). Pozn.: Tažením se přemisťuje ikona po obrazovce (po pracovní ploše). Použití tlačítek: levé - na otevření souboru, na spuštění programu … pravé - na vyvolání místní nabídky …

4 Možné podoby kurzoru Podoba kurzoru se mění podle situace. Šipka a velké měkké I, na hraně okna oboustranná černá šipka, při pohybu nad textem se změní na svislou čárku - textový kurzor, podle kterého zapisujeme. Narazí-li kurzor na odkaz, obvykle dostane podobu ruky. Kromě toho může kurzor nabývat řady jiných podob. Např. je-li systém zaneprázdněn a nelze jej v dané chvíli ovládat, má kurzor podobu přesýpacích hodin.  Zahraj si hru PEXESO.


Stáhnout ppt "POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po."

Podobné prezentace


Reklamy Google