Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je e-mail. Význam slova e-mail lze přeložit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je e-mail. Význam slova e-mail lze přeložit."— Transkript prezentace:

1 Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je e-mail. Význam slova e-mail lze přeložit jako elektronická pošta.

2 E-MAILOVÁ SCHRÁNKA A ADRESA petr.novak@centrum.cz Text od zavináče @ vlevo určuje název schránky.Název si může uživatel určit sám.Text může být libovolně dlouhý a může být složen z písmen anglické abecedy (nesmí obsahovat háčky ani čárky). Na jednom serveru nemohou být dvě e-mailové adresy se stejným názvem. Název e- mailu je obvykle jméno adresáta,jeho přezdívka apod. @ - zavináč slouží pro oddělení názvu e-mailové schránky (vlevo) od názvu serveru,na kterém je schránka zřízena (vpravo). Text za zavináčem tvoří název serveru,na kterém je schránka zřízena. Tento název nemůže majitel e-mailu nijak ovlivnit.Může pouze změnit server,na kterém bude mít schránku zřízenou.

3 Každý e-mail má pevnou strukturu, která je neměnná. Díky tomu si e-mail může posílat kdokoliv s kýmkoliv bez ohledu na systém, prostředí a typ poštovního klienta.

4 Odesílatel (od):pn@seznam.cz Komu (příjemce):Redakce@c-media.cz Kopie:petr.n@atlas.cz Slepá:mct_pal@cckc.cz Předmět:Výroční zpráva Odesílatelem se rozumí e-mailová adresa,ze které je e-mail posílán. Příjemcem je myšlena e-mailová adresa uživatele,kterému e-mail dojde.Může jich být i několik. Kopií se rozumí další e-mailová adresa uživatele.kterému e-mail dojde. Adresv kopii může být i několik. Slepou se rozumí adresa uživatele,kterému e-mail rovněž dojde,ale ostatním uživatelům se nikde nezobrazí,že tomuto uživateli byl e-mail také posílán. Předmět stručně charakterizuje obsah zprávy.

5 Text e-mailu:Nazdar,posílám výroční zprávu ve Wordu.Ve čtvrtek bude schůzka a tam se k tomu budete moci vyjádřit. Důležitost:Vysoká Přílohy: vyrocka.doc (1,2 MB) Text e-mailu může být jakkoliv dlouhý. Podle toho,komu e-mail píšete, je dobrá rozmyslet, zda použít diakritiku (ěščřžýá), či nikoli (záleží,zda je příjemce schopen tyto znaky přečíst). Důležitost e-mailu může být nízká,střední nebo vysoká.Jedná se pouze o označení zprávy,které nemá vliv na dobu doručení,spolehlivosti nebo cokoliv jiného. K e-mailu mohou být připojeny i soubory. Jejich počet ani velikost nejsou omezeny,ale obecně se doporučuje posílat menší „balíky“ dat.

6 ZPŮSOBY PRÁCE S E-MAILEM Přijímání a odesílání pošty j třeba provádět v nějakém prostředí.Existují dvě metody,jak s poštou pracovat:  Prostřednictvím internetového rozhraní.Výhodou pošty je,že ji můžete číst kdekoliv, kde je k dispozici počítač.Nevýhodou je skutečnost,že poštu „nemáte pod kontrolou“.Veškeré zprávy zůstávají na serveru poskytovatele.

7  Prostřednictvím poštovního klienta.poštu si ze serveru stáhnete a její zpracování probíhá u vás na počítači.Můžete mít k dispozici neomezenou historii poštovních zpráv. Nemůžete s poštou pracovat kdekoliv,kde je přístup k internetu,ale pouze na počítači,kde je klient nainstalován.


Stáhnout ppt "Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je e-mail. Význam slova e-mail lze přeložit."

Podobné prezentace


Reklamy Google