Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol."— Transkript prezentace:

1

2 NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol

3 UMĚLECKÉ DÍLNY  Nejdříve jsme navštívily umělecké dílny NDM, kde jsme měli možnost si prohlédnout jak se vyrábí kulisy a rekvizity.

4 KREJČOVNY  Krejčovny NDM vyrábí veškeré kostýmy a kostýmní doplňky potřebné k provozu divadla.  Krejčovny dámská a pánská se nachází ve správní budově Divadla Jiřího Myrona. Součástí krejčoven je také provozní sklad kostýmů.

5  V této budově se nacházejí dílny truhlářské, zámečnické, čalounické, malířské a zbrojařské tyto dílny jsou vybaveny tou nejlepší dostupnou technologií. Zaměstnanci jsou odborníci ve svých profesích, kteří řadu let drží tradičně vysokou uměleckou a technickou úroveň výrobků.

6  v této budově se také nacházejí sklady dekorací, nábytku, kostýmů a rekvizit.  suterén budovy je využíván pro sklady materiálů  přízemní prostory jsou určeny pro ukládání  v prvním poschodí se nachází sklad stovek kostýmů, klobouků, bot a dalších kostýmních doplňků.Druhé poschodí je využito výhradně pro výrobu dekorací, rekvizit, zbraní, šperků a kostýmních doplňků

7  Hned po prohlídce uměleckých dílen jsme se vydali do muzea.  kde nás hned při vchodu zaujala podlaha

8  Na muzeu nás zaujala sbírka zbraní.  A pokojový orloj.

9 SCÉNOGRAFIE  Scénografie pro nás už nebyla tak zábavná jako návštěva uměleckých dílen a prohlídky muzea, ale i přes to byla zajímavá.

10 POKOJOVÝ ORLOJ JANA MAŠKA  Orloj vyrobený v letech 1924–1935. Jeho autorem je technik Vítkovických železáren a amatérský astronom Jan Mašek, který jej v roce 1967 u příležitosti 700. výročí první písemné zmínky o Ostravě věnoval městu. Orloj obsahuje klasický hodinový ciferník, kalendář a astronomickou a planetární část. Celkem má 51 funkcí. TToto je konec naší pretzentace


Stáhnout ppt "NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol."

Podobné prezentace


Reklamy Google