Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stanislav Kazda - umělecké kovářství. Vážení zákazníci, dovoluji si Vám, představit svoji firmu, která je zaměřená převážně na umělecko-řemeslnou kovářskou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stanislav Kazda - umělecké kovářství. Vážení zákazníci, dovoluji si Vám, představit svoji firmu, která je zaměřená převážně na umělecko-řemeslnou kovářskou."— Transkript prezentace:

1 Stanislav Kazda - umělecké kovářství

2 Vážení zákazníci, dovoluji si Vám, představit svoji firmu, která je zaměřená převážně na umělecko-řemeslnou kovářskou a zámečnickou výrobu. Provádíme restaurátorské práce a v neposlední řadě kopie i repliky různých starých předmětů, jakož i jejich restaurování. V této prezentaci bych rád představil část prací na restaurování historických zámků a kovářských prvků, jako dveřních závěsů, pantů a dalších doplňků. Jedná se pouze o nástin některých odborných postupů, pro představu o důsledném dodržování tradičních rukodělných technologií.

3 Přehled prací na obnově torzálně dochovaného zámku z poloviny 17. stol. Zámek byl v minulosti několikrát neodborně opraven a dochovalo se jen několik autentických částí. Bylo nutno zhotovit scházející díly a základovou desku, která byla zcela zničena.

4 Postup prací na ruční výrobě scházejících součástek Postup prací na ruční výrobě scházejících součástek.

5 Stanislav Kazda zhotovuje ve své dílně ručně tepanou krycí desku zámku.

6 Provádění povrchvé úpravy klasickým cínováním.

7 Vykování oka klíče

8 Pracovní postup při výrobě trubičky ke klíči.

9 Závěrečná kompletace klíče Závěrečná kompletace klíče.

10 Kompletně dokončený zámek připravený k montáži na dveře. Zámek usazený na dveřích.

11 Ukázky závěrečných kompletací firmy Stanislav Kazda


Stáhnout ppt "Stanislav Kazda - umělecké kovářství. Vážení zákazníci, dovoluji si Vám, představit svoji firmu, která je zaměřená převážně na umělecko-řemeslnou kovářskou."

Podobné prezentace


Reklamy Google