Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT- 2 - 1 - 22 VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT- 2 - 1 - 22 VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:"— Transkript prezentace:

1

2 ICT- 2 - 1 - 22 VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace obsahuje výklad – informace v pravěku. Součástí prezentace je aktivita žáků zaměřená na plnění úkolů – překreslování rytin, popis obrázku a psaní dopisu lidem v pravěku. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Předmět : Vlastivěda Očekávaný výstup: získá představu o životě v pravěku Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: pravěk, kresba, informace, komunikace, dopis Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: kombinovaná, výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň – druhé období Typická věková skupina 10 - 11 let Celková velikost – 6 706 kB – soubor pptx

3 Pravěk II

4 SKALNÍ RYTINY VE V ITLICKE – Š VÉDSKO

5 T ŘI TISÍCE LET STARÉ RYTINY JSOU ZAPSÁNY DO SEZNAMU SVĚTOVÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ U NESCO.

6 P OKUS SE ODHALIT RYTINU, PŘEKRESLI JI NA ARCH PAPÍRU.

7 C O VIDÍŠ ? P OVÍDEJ, CO JE NA OBRÁZKU.

8 B OJOVNÍCI, LODĚ, ZVÍŘATA, KALENDÁŘ

9 ÚKOL : ZAMYSLI SE NAD TÍM, JAK SI LIDÉ PŘEDÁVALI INFORMACE V PRAVĚKU, JAK VE STŘEDOVĚKU A JAK V DNEŠNÍ DOBĚ. N APIŠ O TOM PRAČLOVĚKU DOPIS.

10 P OUŽITÉ OBRÁZKY Mamuti … http://www.bontonfilm.cz/doba-ledova- 4-rozhovor-s-mannym.htmlhttp://www.bontonfilm.cz/doba-ledova- 4-rozhovor-s-mannym.html Všechna fota … autor


Stáhnout ppt "ICT- 2 - 1 - 22 VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:"

Podobné prezentace


Reklamy Google