Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha"— Transkript prezentace:

1 Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha
(výjezdová skupina KŘP hl. m. Prahy)

2 Kriminální policie Výjezdová skupina KŘP hl. m. Prahy je speciální tým policistů, kteří provádějí prvotní úkony na místě činu zvlášť závažných trestných činů a zpracovává závažnou trestnou činnost. V současné době se výjezdová skupina skládá z vedoucího výjezdové skupiny, vyšetřovatele, kriminalistického technika , a asistenta(vrchní asistent- řidič služebního vozidla). Součástí je také služební psovod a služební lékař, kteří už nejsou v této základní skupině. Dále také podle potřeby např. pyrotechnik, balistik či specialista v oblasti požárů.

3 Výjezdová skupina je vysílána zpravidla v případech, kdy vzniklo nebo hrozí nebezpečí vzniku újmy na zdraví nebo na životě. Při vyslání plní hlavně tyto úkoly : vyhledání, ohledání, zajištění místa činu, předmětů a stop a zpracování dokumentace z místa činu. Provádí zadržení podezřelých osob a uskutečňuje výslech svědků.

4 Výjezdová skupina KŘP hl. m
Výjezdová skupina KŘP hl. m. Prahy zajišťuje nepřetržitou službu formou 4 směn střídajících se po 24 hodinách. Takže od 7 hodin ráno do 7 hodin další ráno. Zaměstnavatelem Výjezdové skupiny KŘP hl. m. Prahy je Policie ČR která je pod ministerstvem vnitra. Policisté z Výjezdové skupiny pracují v Krajském ředitelství Praha.

5 Každé větší město má svojí Kriminální policii a všechna její odvětví do kterého patří samozřejmě Výjezdová skupina. Dojíždění je jako u všech prací různé. Někdo jezdí do práce autem někdo autobusem a někdo to má hned za rohem. Tedy ani cenu nemůžeme říct zcela přesně je to podle toho kde ten dotyčný bydlí a kam popřípadě dojíždí.

6 Plat je rozdělen dle tabulek.
Policie vyžaduje středoškolské vzdělání s maturitou, na vyšší pozice pak bakalářské vzdělání a na nejvyšší manažerské posty je minimálně požadován titul Mgr. Pro přijetí k Policii musí žadatel projít psychotesty, zdravotními testy a fyzickými testy.

7 Graf celkového počtu výjezdů –výjezdové skupiny KŘP hl. m
Graf celkového počtu výjezdů –výjezdové skupiny KŘP hl. m. Prahy v letech v porovnání s počtem výjezdů na bankovní loupeže.

8 Konec Vypracovala: Julie Smolková Zdroj: moje hlava a táta


Stáhnout ppt "Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha"

Podobné prezentace


Reklamy Google