Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Celer http://www.mojemedunka.cz/clanek.aspx/medunka-informuje/upload/fotogalerie/celer.jpg.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Celer http://www.mojemedunka.cz/clanek.aspx/medunka-informuje/upload/fotogalerie/celer.jpg."— Transkript prezentace:

1 Celer

2 Celer-historie Již ve starém Egyptě byl celer používán jako koření, ale především jako přírodní afrodiziakum. Můžeme se setkat s různými druhy celeru. Jsou to především celer řapíkatý, z kterého se používá nadzemní část rostliny a celer listový a hlíznatý, u kterých můžeme zpracovávat jak listy, tak podzemní část, tzv. bulvu.

3 Celer-recepty Celerová remuláda 1 středně velký celer 3 lžíce oleje 1 lžíce vinného octa pepř sůl na špičku nože cukr 2 lžíce hořčice (druh zvolte podle chuti, můžete experimentovat) Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky tenké jako sirky. Přidáme ostatní ingredience, promícháme a remuláda je hotová. Lepší je jíst ji až druhý den, celer hezky změkne. Pokud chcete, můžete přidat i majonézu na zjemnění. Pozor! Celer do remulády nestrouhejte. Je to sice lákavé, jednodušší, ale chuť je pak docela jiná. Celerový salát s mrkví 2 bulvy celeru 4 velké mrkve šťáva z citronu 1 lžíce olivového oleje mořská sůl Zeleninu nastrouháme, pokapeme citrónovou šťávou, mírně osolíme a omastíme olejem.

4 Celer-léčivé účinky povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje zažívání
ostraňuje zácpu ničí bakterie působí detoxikačně na celý organismus působí proti horečkám rychle hojí vředy posiluje mozek a nervovou soustavu pomáhá rozpouštět vápníkové nánosy v ledvinách, kloubech a cévách rozpouští hleny při rýmě snižuje krevní tlak pomáhá v léčbě dny, revmatismu a artritidy prospívá vlasům a pokožce zvyšuje potenci má protirakovinné účinky působí proti alergickým projevům a vyrážkám působí proti překyselení organismu je vhodný pro diabetiky

5

6 Celer je kupodivu k jídlu
Panáček- Celer-


Stáhnout ppt "Celer http://www.mojemedunka.cz/clanek.aspx/medunka-informuje/upload/fotogalerie/celer.jpg."

Podobné prezentace


Reklamy Google