Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU060207 Název: Vocabulary Microprocessors.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU060207 Název: Vocabulary Microprocessors."— Transkript prezentace:

1 Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU060207 Název: Vocabulary Microprocessors Autor: Mgr. Martina Salašová Ročník: osmý osmiletého gymnázia Doporučený čas: 20 minut Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Gymnázium Broumov“ v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0219. Stručná anotace Materiál slouží k lepšímu porozumnění textu Microprocessors v používané učebnici Headway Intermediate, Unit 10, str. 78. Žáci pracují s vybranou slovní zásobou z výkladového slovníku, hledají v textu vysvětlené výrazy podle slovních druhů, mohou si dohledat více příkladových vět na stránkách slovníku. Správné odpovědi jsou na snímku č. 4.

2 1 v, n to change suddenly or completely 2 n a grey element which is found combined with oxygen in a large number of common minerals, and which has unusual electrical characteristics 3 adj involving a lot of different but related parts 4 n a doctor who is specially trained to perform medical operations 5 n a system of words, letters or signs which is used to represent a message in secret or shorter form 6 n the process of using information you already have and adding, multiplying, subtracting or dividing numbers to judge the number or amount of something 7 n, adj a system or piece of equipment for controlling something such as a machine or vehicle from a distance, by using electrical or radio signals 8 v to recognize and name the exact character of a disease or a problem 9 n the top part or layer of something 10 v to use drugs, exercises, etc. to cure a person of a disease

3 a) calculation b) switch c) diagnose d) silicon e) treat f) complex g) code h) remote i) surgeon j) surface

4  http://dictionary.cambridge.org/ http://dictionary.cambridge.org/

5 1 switch 2 silicon 3 complex 4 surgeon 5 code 6 calculation 7 remote 8 diagnose 9 surface 10 treat

6 Autor prezentace Učebnice New Headway Intermediate, Fourth edition, Oxford, 2011 http://dictionary.cambridge.org/


Stáhnout ppt "Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU060207 Název: Vocabulary Microprocessors."

Podobné prezentace


Reklamy Google