Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seznamovací hry a aktivity

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seznamovací hry a aktivity"— Transkript prezentace:

1 Seznamovací hry a aktivity

2

3 Vejcovod-pomocí kuličky lepící pásky, papírů a všeho co máme po ruce, udělat dráhu, aby kulička co nejdéle vydržela v pohybu. Zločinec-po lese rozmístíme lístky charakterizující danou osobu z kolektivu. Ona sama o sobe neví, že je vyvolená.Pomocí indicií se na ní snaží každý přijít. Vaření v pravěku-hladoví hráči si musí dnes sami vyrobit jídlo. Hon na mamuta oštěpem-zdárná trefa-kus masa. Honba na moučného červa-mouka, vejce-kůlem do země díra pak do ní vložit vejce-musí ho vydolovat. Mléko-dojení z chirurg. rukavice. Koření-dle vůně poznat 3 a více druhů koření po- slepu….

4 Kdo je za dekou. -2 družstva sedí proti sobě v řadě
Kdo je za dekou?-2 družstva sedí proti sobě v řadě.mezi nimi deka, plátno,…vedoucí vybere mlčky jednoho z každého družstva a ti si sednou blíž k dece.Jakmile jí ved. Pustí k zemi musí ti dva rychle vykřiknout jméno toho druhého. Toaleťák bez úhony-donést dlouhý kus papíru bez úhony do cíle-klidně i několikati km tůra Padající vejce-brčka,špejle,toaleťák, pytlík na odpadky, 1m provázku, izolepa,…konstrukce ve které by vejce přežilo pád z výšky.

5 Postupka-kartičky s čísly od 1-16 do čtverce poskládané, otočené aby na ně nešlo vidět. Dvě družstva, kterým se dřív podaří sestavit postupku. Obrázek z lana-sestavit bez mluvení Jména se šátkem-kruh jeden uprostřed a má v ruce šátek s uzlem na konci. Vyvolá se jedno jméno a ten upr. se musí snažit dřív než ten vyvolaný řekne jméno jiného, praštit dotyčného. Čísla, obrázky-po lese rozneseme kartičky 1-40 nebo obrázky pro malý.Dáme dvěma družstvům čas na prohlédnutí a zap. Pak vyvoláme číslo a oni se jej po vyslání 1 hráče snaží získat dřív než soupeři. Kohopak lechtá?-všichni sedí u stolu a jeden jde pod. Snaží se jednu oběť rozptýlit doteky. Ta se musí snažit zachovat kamenný obličej. Rozesmívaná-dvě družstva. Jedno má kamennou tvář to druhé jen pomocí grimas rozesmívá. Pozor padá koště-kruh s koštětem. Vyvolávaná jména,…

6 Přijde ten kdo má -ten kdo má žluté vlasy, červenou mikinu, mordé oči,
Seznamovací bingo-potřeba si dopředu napsat tikety s otázkami, nemá slepé střevo, má doma křečka, hraje na hudební nástoj, má na sobě, jeho příjmení má míň jak 5 písmen,…komu se podaří zaplnit tiket podpisy Balónky-na ně napíšeme jméno své, značky z šatny,…hraje hudba a pinkáme si s nimi.Pak ztichne hudba a každý musí nějaký balónek držet a snaží se najít majitele. Ahoj já jsem. A ty? Maluju svůj portrét-karton před obličejem a snaží se namalovat a něco o sobě říkat. Mám pěkné modré oči, kudrnaté vlasy. Nebo to co má dotyčný malovat, říká vedoucí. Kdo je pod dekou?-Schováme pod deku jedno dítko, ten kdo je za dveřmi, tak zkoumá, pohmatem kdo to je-může lechtat, aby dotyčný vydával zvuky. Kluk, nebo holka?-zvázané oči a musí uhodnout, zda-li ten kdo před ním stojí je kluk nebo holka

7 Namazaný rohlík- na tyčce přivázaný rohlík, může být i namazaný a krmíme kamaráda. Krmení vzájemné se zavázanýma očima… Lžíce-otočit v puse bez rukou…Na žrouta-kostka, bonbóny… Plyšáková honička- poznáme povahu dětí, zákeřnost, lítostivost,… sedneme si do kruhu a posíláme si třeba lva a myš-oba jsou na protilehlé straně kruhu. Po povelu se hračky rozpohybují jakým směrem ten či onen hráč určí. Lev nesmí chytit myš. Oživlé pexeso- učitel rozdá kartičky s tajným kódem dílu pexesa dané osobě-vyplazující jazyk, držíc se za nos, kývající se….a buďto se po povelu musí dvojice najít sami, nebo je odkrývá ukázáním jeden hráč. Zvířecí pexeso… Pozor na předmět- určíme na zač. dne předmět, který by měli děti hlídat, nesmí se ztratit.Při večerní hře se dá třeba vybojovat nazpět. Oživlá básnička- dvě družstva a každé dítko v něm dostane potají kartičku se slovem z nějaké básničky či písničky. Po zaznění sygnálu se musejí seřadit v posloupnosti do řady. Kde je má značka- každé dítko má u sebe obrázek své značky a v druhé místnosti jsou ukryty na viditelných místech identické obrázky. Musí si najít tu sovou dvojici. Štítky se jménem, foto místo značky nebo jako doplněk značky, schránky osobní v šatně pro dopisy od kamarádů na dárečky..


Stáhnout ppt "Seznamovací hry a aktivity"

Podobné prezentace


Reklamy Google