Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům www.adopceafrika.cz Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům www.adopceafrika.cz Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků."— Transkript prezentace:

1 AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům www.adopceafrika.cz Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU

2 Projektový den je rozdělen na 2 bloky Ke každému bloku je nutné, aby škola poskytla potřebné vybavení a pomůcky 1.) Beseda s promítáním Notebook má každý lektor vlastní, ze strany školy je zapotřebí zajistit dataprojektor, plátno, potřebné kabely a ozvučení. Není nutná přímá asistence pedagogů. 2.) Praktická část Praktická část je rozdělena do několika aktivit, ze kterých je možno si vybrat. Aktivity většinou trvají 2 až 3 vyučovací hodiny a při větším počtu žáků je nutná asistence pedagogů.

3 1.) JAK SE ŽIJE V AFRICE

4 Tato část většinou doplňuje besedu s promítáním a hodí se pro menší posluchače. A.) Nošení předmětů na hlavě Většinou provádíme aktivitu s papírovou krabicí, která se může naplnit třeba novinovým papírem atd. B.) Vázání dítěte do šátků Děti si vyzkouší vázat panenku do šátků na záda, většinou se provádí ve dvojicích. Ze strany školy je potřeba zajistit: Papírovou krabici, popřípadě kbelík či jinou nádobu, panenku, plyšáka atd.

5 2.) VÝROBA MASEK

6 Děti mají možnost si vyzkoušet výrobu masek z papíru, nebo si je přímo mohou malovat na obličej speciálními barvami. Aktivita se hodí spíše pro nejnižší ročníky základních škol. Hodinu je možno zakončit společnou fotografií, či vyhlášením nejlepší masky. Ze strany školy je potřeba zajistit: Pastelky, fixy, vodovky, nůžky, čtvrtky, gumičky, lepidlo, lepící pásky, popřípadě bavlněná nit, krepový papír atd. V případě malování na obličej je nutné používat barvy určené k barvení pokožky z důvodů různých alergií atd.

7 3.) VÝROBA HRAČEK Z ODPADKŮ

8 Velice oblíbený workshop hodící se pro všechny věkové kategorie. Děti mohou pracovat samy, ve dvojicích či větších skupinách. Je možné vyrábět nejen hračky, ale i praktické věci jako boty, oděv nebo sportovní pomůcky – fotbalový míč atd. Ze strany školy je potřeba zajistit: Petláhve, krabičky, víčka, kelímky, tuby, plechovky, skořápky, sáčky, alobal, látky Špejle, párátka, drátky, provázky, pastelky, fixy, vodovky, nůžky, čtvrtky, gumičky, lepidlo, lepící pásky, popřípadě bavlněná nit, krepový papír atd. Čím více různorodého materiálu budete mít, tím více děti rozvinou svou fantazii…

9 4.) VÝROBA ŠKOLNÍCH POMŮCEK

10 Workshop hodící se převážně pro starší žáky a studenty, kteří vyrábějí učební pomůcky pro mladší děti v afrických školách. Nejčastěji se jedná o učební plakáty – lehká matematika, barvy, části oděvů ….. Výroba pexesa, map, omalovánek atd. Ze strany školy je potřeba zajistit: Pastelky, fixy, vodovky, nůžky, čtvrtky atd.


Stáhnout ppt "AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům www.adopceafrika.cz Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků."

Podobné prezentace


Reklamy Google