Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička."— Transkript prezentace:

1

2 Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička

3 Cukřenka Plát hlíny vyválejte na tloušťku půl centimetru. Vzorek na čtverci hlíny vytvořte obtištěním hrubé pytloviny. Podle papírové šablony vyřízněte 6 čtverců. Jeden z nich bude o něco větší – na víčko.

4 Cukřenka Okraje čtverců naškrabejte vidličkou. Hrany spojů musejí být seříznuté zešikma, aby k sobě pěkně přiléhaly. Každý spoj naškrabejte vidličkou a potřete šlikrem.

5 Cukřenka Vnitřní hrany také potřete šlikrem a vtlačte do nich pomocí špejle tenkou nudličku hlíny. Na víčko vytvořte tzv. zámeček, aby na cukřence pěkně drželo. Z plátu hlíny nařežte tenké pásky a přilepte je do čtverce na spodní stranu víčka. Každý spoj opět naškrabejte a potřete šlikrem.

6 Cukřenka Do víčka udělejte špejlí dva otvory na provlečení provázku, kterým vytvoříte jednoduché držátko. Po přežahu cukřenku vylijte vevnitř a po zaschnutí ponořte do glazury až po okraj a pečlivě otřete dno houbičkou.

7 Cukřenka Víčko také ponořte celé do glazury a po mírném zaschnutí otřete zámeček houbičkou. Nakonec houbičkou jemně setřete glazuru z víčka i celé cukřenky. Glazura zůstane vetřená do vytištěné struktury a vytvoří tak zajímavý efekt.


Stáhnout ppt "Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička."

Podobné prezentace


Reklamy Google