Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu."— Transkript prezentace:

1 Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Nahrazování slov vhodnými obrázky. Přepínání mezi aplikacemi Word 2010 a Malováním.

2 Informační technologie / Zpracování a využití informací
Název : Práce se textem ve Wordu vkládání obrázků z MALOVÁNÍ Klíčová slova : kopírování, vyjmutí, vkládání, přepínání aplikací, nabídka START, klávesové zkratky CTRL+C,CTRL+X.. Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : Autor : Mgr. Eva Marková

3 Anotace : Žák pracuje s textem napsaným ve Wordu Vybraná slova nahrazuje obrázky, které vytváří v aplikaci MALOVÁNÍ. Procvičuje přepínání jednotlivých aplikací. Využívá znalostí kopírování, vkládání a vyjmutí. Používá klávesové zkratky.

4 Krok č. 1 - práce s textovým editorem
Otevři textový editor Word 2010 pomocí nabídky Start. Napiš krátký příběh či pohádku začínající souvětím: Nedaleko lesa žil v malém domku moudrý stařeček, který…. Zvol následující parametry písma: velikost 28, kurzíva, barva tmavě zelená, žádný textový efekt. Označ tři slova, která budeme nahrazovat obrázky.

5 Krok č. 2 – slova, která budeme nahrazovat obrázky.

6 Krok č. 3 - práce v aplikaci MALOVÁNÍ
Otevři aplikaci Malování pomocí nabídky START. Vytvoř obrázek, který nahradí první slovo (les). Hotový obrázek můžeš zkopírovat (nebo vyjmout) a vložit ho před nahrazované slovo. K přepínání mezi spuštěnými aplikacemi používej klávesovou zkratku levý Alt + Tab. Pro kopírování, vyjmutí a vkládání používej klávesy.

7 Jak pracuje přepínání mezi aplikacemi ?

8 Krok č. 4 - práce s obrázkem v aplikaci MALOVÁNÍ

9 Pro „přesun“ obrázků používej klávesy, myš nebo klávesové zkratky CTRL+C, CTRL + X, CTRL + V (vyjmutí) (CTRL + Z obrázek vrátí zpět)

10 Krok č. 5 – práce s obrázkem v textovém editoru Word 2010.

11 Vytvoř pouze jedno jablko
Vytvoř pouze jedno jablko. Vlož hotový obrázek před nahrazované slovo a zmenši ho. Kopírováním vytvoř 3 stejná jablka.

12 Vložením obrázku „domečku“ dokonči úpravu první věty.

13 Samostatný úkol-pohádkový příběh.
Napiš další větu ve tvém příběhu. Vyber si slovo, které nahradíš obrázkem. Přepni se na aplikaci MALOVÁNÍ pomocí kláves levý Alt+ Tab. K označování obrázku používej myš. Při kopírování, vyjmutí či vkládání obrázků do textu procvičuj práci s klávesami, s myší i s klávesovými zkratkami. Svoji práci zhodnoť. Hotový příběh přečti spolužákům.

14 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10
Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „obrazy “ z textové editoru jsou tvořeny digitalizací ve Smart Notebooku 10.8 „obrázky –domeček, jablko, les “ jsou tvořeny v aplikaci Malování autorkou prezentace


Stáhnout ppt "Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu."

Podobné prezentace


Reklamy Google