Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návod na složení jména z písmenkových log

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návod na složení jména z písmenkových log"— Transkript prezentace:

1 Návod na složení jména z písmenkových log

2 KROK 1 - Stáhni si písmena
Jak na to: Dejme tomu, že se jmenuju Jirka. Do googlu zadám nejdřív „logo J“. Z nabídky si vyberu takové logo písmene J, které se mi nejvíc líbí. (soustřeď se na formáty jpg a png) To stáhnu a/nebo zkopíruju do předem připravené složky nazvané „MOJE JMÉNO“. Stažený soubor přejmenuju na „J“. Stejně pak postupuju i s logy písmen I, R, K a A.

3 KROK 2 - Vytvoř nový soubor k GIMPu
Jak na to: Spusť GIMP a buď klikni na záložku „Soubor“ vlevo nahoře a poté na „Nový soubor“ nebo zmáčkni klávesy CTRL + N. Uprav rozměry: Šířka pixelů (px) Výška – 1500 pixelů Klikni na „Budiž“. Otevře se nové okno (obrázek/soubor) ve tvaru bílého obdélníku.

4 KROK 3 - Aktivuj okno Vrstvy
Jak na to: Zmáčkni klávesy CTRL + L. V pravé části obrazovky se objeví nové okno. V něm je seznam vrstev, které obsahuje tvůj obrázek (soubor). Zatím je tam jediná vrstva – Pozadí.

5 KROK 4 - Otevři první písmeno
Jak na to: Buď klikni na záložku „Soubor“ vlevo nahoře a poté na „Otevřít soubor“ nebo zmáčkni klávesy CTRL + O. Najdi složku „MOJE JMÉNO“ a v ní vyber soubor „J“ (nebo jiný – podle toho, jak se jmenuješ). Před obrázkem ve tvaru bílého obdélníku se objeví okno s obrázkem loga J. Teď máš tedy otevřené dva soubory. Mezi nimi můžeš přepínat tak, že podržíš klávesu ALT a stiskneš tabulátor.

6 KROK 5 - Zkopíruj písmeno
Jak na to: Máš přepnuto na soubor s obrázkem loga. Zmáčkni klávesy CTRL + A. Tím jsi celý obrázek takzvaně vybral nebo označil (podobně jako když označíš text ve Wordu). Poznáš to podle toho, že kolem obrázku běží přerušovaná čára. Zmáčkni klávesy CTRL + C. Tím jsi označený soubor zkopíroval (podobně jako ve Wordu). Bez předchozího označení by to ovšem nešlo! Přepni na soubor s prázdným obrázkem a zmáčkni klávesy CTRL + V. Tím se písmeno J vloží do tvého souboru.

7 KROK 6 – Vytvoř novou vrstvu
Všimni si, že v okně Vrstvy se teď objevila nová položka nadepsaná Plovoucí výběr (vložená vrstva). Klikni na ni pravým tlačítkem myši. Z nabídky, která se objeví, klikni na příkaz Do nové vrstvy. Nadpis se změní na Vložená vrstva. Klikni dvakrát přímo na nadpis a změň ho na J. Nyní máš v souboru dvě vrstvy: Pozadí a J.

8 KROK 7 – Dej písmeno na správné místo
Nyní můžeš písmeno posouvat po bílé ploše, a to pomocí nástroje Přesun (nebo stisknutím klávesy M). Přesuň ho na levý okraj bílé plochy. Podobně můžeš písmeno zvětšovat nebo zmenšovat, a to pomocí nástroje Škálování (nebo stisknutím kláves SHIFT + T). Uprav velikost písmene tak, aby se do bílé plochy vešla i ostatní písmena tvého jména.

9 KROK 7 – Dokonči celé jméno
Opakuj kroky a postupně do svého souboru vlož a správně umísti všechna ostatní písmena. Všimni si, že v okně vrstvy máš teď pro každé písmeno jednu vrstvu.

10 KROK 8 – Vyexportuj soubor
Buď klikni na záložku „Soubor“ vlevo nahoře a poté na „Export“ nebo zmáčkni klávesy CTRL + E. Najdi složku „MOJE JMÉNO“ a ulož soubor do ní ve formátu jpg nebo png.


Stáhnout ppt "Návod na složení jména z písmenkových log"

Podobné prezentace


Reklamy Google