Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti."— Transkript prezentace:

1 Přijď království tvé… Kam?

2

3 Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti

4 Polovina domácností v ČR nemá žádný systém sledování svých výdajů. STEM/MARK 11/2012 Počet zadlužených nesplácejících osob meziročně roste, v 2012 přesáhl osm procent (8,15%).

5 Následkem toho: je příliš mnoho měsíců, končících stavem “bez peněz” je častý nedostatek peněz na konci projektu je „nedostatek lidí ke splnění všech úkolů v církvi!“ je emocionální boj v manželstvích se dluhy navyšují a odebírají svobodu namísto důvěry v Boha přichází obavy z budoucnosti – ze zítřejšího dne

6 Finanční situace Duchovní situace

7 „Ukaž mi svůj bankovní účet a já ti řeknu, pro co OPRAVDU žiješ“

8 Bůh ví….. Více než 2300 veršů o majetku Zhruba 2/3 podobenství o majetku Ježíš věnoval tématu peněz a majetku cca 15% svých výroků

9 Jestliže jste nespravovali věrně ani nespravedlivý majetek, kdo vám svěří to pravé bohatství? Lk 16:11 VÍME JAK NA TO?

10 Bohu patří země a vše, co je na ní. Žalm 24:1 CO TO V PRAXI ZNAMENÁ?

11 Dobře Charlesi, až tě pokřtím...

12 vše, co bude pod vodou, už patří Bohu

13

14 Kolik a kam bych měl dávat? 10%? 20%? nebo víc? Museli jste už vnitřně řešit kde končí vaše práce a začíná služba – od koho a kolik chtít peněz? Jsou dluhy obecně špatné nebo je např. hypotéka přijatelná i pro křesťana?

15 Jsou naše volby ohledně správy majetku ty „Boží“?

16 FINANČNÍ KOMPAS

17 je projekt zaměřený na rozvoj zdravého přístupu k financím a správcovství z křesťanského pohledu. 40 let, 80 zemí (30 evropských) V ČR pod záštitou ČEA od podzimu 2013 (Pilotní skupiny) 10 lekcí Teoretické i ryze praktické zásady přístupu k financím

18 FINANČNÍ KOMPAS Není to jediné a „všeřešící“ Není to návod, jak zbohatnout a už nepracovat Je zakázáno nabízet finanční či jiné produkty

19 Boží království rostlo.


Stáhnout ppt "Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google