Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

České filmové pohádky Sarah Grossblatt. Bylo nebylo…. Historie českých filmových pohádek V 50. letech... - 1951- prnvní filmová pohádka: Císařův pekař.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "České filmové pohádky Sarah Grossblatt. Bylo nebylo…. Historie českých filmových pohádek V 50. letech... - 1951- prnvní filmová pohádka: Císařův pekař."— Transkript prezentace:

1 České filmové pohádky Sarah Grossblatt

2 Bylo nebylo…. Historie českých filmových pohádek V 50. letech... - 1951- prnvní filmová pohádka: Císařův pekař a pekařův císař - 1952- Pyšná princezna... Dodnes je nejpopulárnější film v české republice a na slovensku, v kině měl přes 8,2 milión diváků a ještě víc diváků jí viděl doma na televizi.

3 Bylo nebylo…. V 60. - 70. Letech... Studia zase začala vyrobit filmové pohádky. Slavné herci jako Karel Gott a Helena Vondráčková začali hrát v pohádkách: 1968- šíleně smutná princezna (s Helenou Vondráčkovou) 1973- Tři oříšky pro popelku (spíval Karel Gott)

4 Bylo nebylo…. V 80. – 90. Letech... Byla konec “pohádková” doba. Režiseri pokračolvi ty pohádky udělat, ale ne tak častějí jako predtím, a navíc herci už nechtěli v ních hrát.

5 Nejznamejší pohádky Pyšna Princezna, 1952 Byl jednou jeden král, 1954 Tři oříšky pro popelku, 1973

6 Pohádky a Tradice Vánoce České pohádky jsou typický část vánoční televizní nabidka. V štědrovečernímu večeru se obvykle rodiny koukají na novou pohádkou. Tato tradice začala na konci 80. letech a pokračovala až do roku 2000 když TVNova nepředstaval žadnou pohádku. / Ale je to vidět, že ted‘ Nova ví jaké jsou důležité ty pohádky: V roku 2004 TVNova představila nějakou pohádku každy čvrtek / Štědrovečerní: Christmas eve

7 Pohádky a Komunismus Produkt stalinismu? Vyšetřujeme! - V filmu „S čerty nejsou žerty“ jsou: Zlá macecha, která poženil s mlynářem, aby mohla dostat mlýn a jeho penize až umře. Také je zlá sestra, která hledá nejbohatšího můža. Na druhé stráně jsou Petr, dobrý syn mlynářa, který rád pracuje u mlýna a vůbec nechce peníze a dobrá sestra Andělka, která je milá, pomáhá segře a Petrovi. - V filmu „Pyšná princezna“ se celýmu králoství líbí král Miroslav protože čestná práce znamená čestně vydělena peníze. macecha: step mother Mlynář: miller

8 Pohádky a Komunismus Témy: -Pracující lidé nakonci pohádky jsou vždycky spokojenější než král a boháči -Hrdinem se stavá pracujicí můž. -Nadpřirozeno není v filmech, občas je tupý čert ale žadnýho d‘abla nepotkáme. -Není viditelné spojení s církvem -Vidíme oslavu děleného lidu Nadpřirozeno: supernatural Čert: devil Děleník: worker Pisníčka!

9 Pohádky dnes Pohádky můžete najít pravidelně na televize. Nevyndají nové filmý často, ale ty staré ještě jsou populár mezí mládeži i dospěly: o vánocích v roku 1999 se na film Tři Oříšky pro Popelku dival 50% všech dětí a 40% všech dospělí.

10 Podíváme se na to! KONEC


Stáhnout ppt "České filmové pohádky Sarah Grossblatt. Bylo nebylo…. Historie českých filmových pohádek V 50. letech... - 1951- prnvní filmová pohádka: Císařův pekař."

Podobné prezentace


Reklamy Google