Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011."— Transkript prezentace:

1 VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011

2 CO JSOU TO VÁNOCE?  Vánoce  Den Ježíšova narození se slaví v křesťanském světě od 4. stol. 25. prosince. Na tento den připadala slavnost "neporaženého slunce" (sol invictus). Východní církev slavívala narození Krista 6. ledna. To bylo datum jednoho pohanského svátku v Alexandrii :"Narození Božského eonu". Západní církev - v Římě - slavila 25. prosince a to bylo zase datum starého pohanského svátku "Narození věčného slunce". Pozdě po řadu století překryla tento obsah svátku úcta ke svatým třem králům (počet tří byl odvozen od tří královských darů, kteří mágové Ježíšovi přinesli).  Asi od 16. stol. se rozšířily dnes ještě trvající zvyky: domácí jesle, obdarovávání dětí, ozdobená jedle atd.

3 PROČ MÁM RÁDA VÁNOCE  Vánoce mám ráda proto že dostanu nějaké dárečky. A že pojedu k rodičům na Vánoce. Mě je líbí na tom že lidé jsou veselí i rádi že mají rodinu pohromadě to se mi líbí. Letost jsem dostala kufr deku s delfínem MP4 kosmetiku od rodičů jsem dostala knihu peníze a kosmetiku.od bratra jsem dostala peníze. a od sestry jsem dostala řetízek.

4 VÁNOCE A ZIMA PATŘÍ K SOBĚ

5 MŮJ VÁNOČNÍ SEN  můj sen je, abych mohla být s rodiči, protože i když můj otec je takovej, ale já ho mám ráda.Chtěla bych si udělat školu, protože moje sestra je vyučená zahradnice,tak by si chtěla udělat školu.


Stáhnout ppt "VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011."

Podobné prezentace


Reklamy Google