Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem."— Transkript prezentace:

1 Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem

2 Průvodce stezkou k přírodě Vážený návštěvníku, vítej na botanické zahradě v Dalovicích. Provedeme tě jednotlivými stanovišti zdejší naučné stezky. Na této dobrodružné cestě se dovíš mnoho zajímavostí ze světa rostlin i živočichů. Pokud budeš chtít, můžeš plnit i jednotlivé úkoly, které jsou pro tebe na každé zastávce nachystány. Přejeme ti příjemné zážitky.

3 Průvodce stezkou k přírodě Vždy je dobré mít plán. My ho máme hned u vchodu. V případě, že by jsi se ztratil, pomůže ti se zase najít! Také jsou zde vysvětlivky k popiskám rostlin v zahradě.

4 Průvodce stezkou k přírodě Zcela překvapivě v botanické zahradě naleznete tabuli o složitém systému řazení rostlin do taxonomických jednotek. Chtěli jsme prostě být originální!

5 Průvodce stezkou k přírodě O velké užitečnosti a využitelnosti některých rostlin je celá tato informační tabule. Člověk se až diví, jak jsme na nich závislí. Ano je zde k vidění i konopí. Na obrázku. Černobílém.

6 Průvodce stezkou k přírodě Na tomto místě můžeš prožít krásné dobrodružství. Staň se menším a ještě menším a proběhni se rostlinou. Je to dokonalá stavba, dokonalé továrny a ty jsi agent 006.

7 Průvodce stezkou k přírodě Aby si lidé rozuměli, musí používat společnou řeč. Občas je to složité. Botanikům se to povedlo udělat ještě složitější. Tabule ti ledacos prozradí. Ale ani ona neví, jak vypadá list obvejčitý, peřenolaločnatý

8 Průvodce stezkou k přírodě Zase nevyšla předpověď počasí? Co si člověk nepředpoví sám to nemá. Zde je něco jako čarodějná kniha. Kdo se v ní naučí číst stane se pánem/paní bouří.

9 Průvodce stezkou k přírodě Tak tohle stanoviště je nachystáno pro objevitele. Kdo najde druh, který není na tabuli, získá odměnu. Motýlů je hodně. V přírodě, v naší zahradě i na tabuli. Je to výzva!

10 Průvodce stezkou k přírodě Tolik různých forem života, kolik předvádějí bezobratlí, nikdo nevymyslí. Jen příroda!

11 Průvodce stezkou k přírodě Nahlédni s námi do tichého světa pod vodní hladinou a jistě nebudeš zklamaný. Jen pozor, ať se příliš nenamočíš!

12 Průvodce stezkou k přírodě Prezentaci připravilo EC Meluzína RCAB Další informace na http://www.meluzina.info/http://www.meluzina.info/ Školní botanickou zahradu naleznete na konečné linky MHD č. 17 zastávka porcelánka v Dalovicích Zahrada vznikla a dochovala se do dnešních dnů díky úsilí studentů, pedagogů a příznivců Střední zemědělské školy v Dalovicích Návštěvu větší skupiny předběžně dohodněte s panem Vladimírem Zichou tel: 736 514 081 vladimir-zicha@volny.czvladimir-zicha@volny.cz


Stáhnout ppt "Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem."

Podobné prezentace


Reklamy Google