Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přírodovědný projekt 2. tříd

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přírodovědný projekt 2. tříd"— Transkript prezentace:

1 Přírodovědný projekt 2. tříd
Středa 17. října 2007

2 OCHRANA PŘÍRODY V KLADENSKÉM REGIONU
II. ROČNÍKY tř. učitelky: II.A Jana Doskočilová II.B Pavla Balejová II.C Iveta Tomíčková

3 PŘÍPRAVA PROJEKTU V hodinách prvouky a českého jazyka jsme děti seznámily s ohroženými a chráněnými druhy rostlin a živočichů. Vysvětlili jsme si příčiny jejich ohrožení a dopad lidské činnosti na stav přírody. Společně jsme prošli naučnou stezku ohrožených druhů ptactva, kterou připravili v budově naší školy žáci 4. ročníku, a kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o 19 druzích ohroženého ptactva na Kladensku.

4 PŘÍRODOVĚDNÁ VYCHÁZKA
Ve středu jsme uspořádaly pro děti procházku lesoparkem Bažantnice přes umělou přírodní nádrž na Lidickém potoce.

5 UMĚLÁ PRŮTOČNÁ NÁDRŽ NA LIDICKÉM POTOCE

6

7

8 Vybaveny atlasy stromů jsme dětem vysvětlily základní poznávací znaky těchto dřevin: javor babyka, dub šípák a jeřáb muk. Během vycházky nám děti nanosily velké množství listů stromů. Většinou to bohužel byly listy jiných druhů (dub letní a javor mléč). V této lokalitě se nám nepodařilo hledané druhy stromů nalézt.

9 FROTÁŽ KŮRY STROMŮ Vycházku jsme využili i ke sledování změn listnatých stromů v závislosti na počasí a k výtvarným aktivitám, kdy děti vytvářely frotáž kůry sledovaných stromů.

10

11 Přestože se nám nepodařil hlavní cíl dnešní vycházky – najít a zmapovat ohrožené druhy stromů, dětem se vycházka moc líbila a hned druhý den přinesla Kačka Štamfestová ze II.C vylisovaný list javoru babyka, který našla na Vinařické horce během jiné školní akce.

12 POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU Během zimních měsíců se s dětmi budeme zabývat přezimováním dravců a obojživelníků a zúčastníme se připravované ukázky živých dravců.

13 Konec prezentace


Stáhnout ppt "Přírodovědný projekt 2. tříd"

Podobné prezentace


Reklamy Google