Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní."— Transkript prezentace:

1 Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Projekt Comenius: COM-MP-2009-145 Projekt Comenius: COM-MP-2009-145 Partneři: SPŠE, Havířov, ČR Partneři: SPŠE, Havířov, ČR Polsko, základní škola: Szkoła Podstawowa Integracyjna nr 21, Koszalin Polsko, základní škola: Szkoła Podstawowa Integracyjna nr 21, Koszalin

2 Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Turecko Škola se 186 žáky se nachází v malém městě v oblasti, kde lidé žijí ve špatných ekonomických a sociálních podmínkách. Rodiče dětí jsou chudí farmáři nebo pastevci. Z důvodů špatné finanční situace 70% dětí nepokračuje ve studiu na střední škole. Z těchto důvodů děti nemají možnost poznávat nová místa a seznamovat se s jinými lidmi. Škola se 186 žáky se nachází v malém městě v oblasti, kde lidé žijí ve špatných ekonomických a sociálních podmínkách. Rodiče dětí jsou chudí farmáři nebo pastevci. Z důvodů špatné finanční situace 70% dětí nepokračuje ve studiu na střední škole. Z těchto důvodů děti nemají možnost poznávat nová místa a seznamovat se s jinými lidmi. Tento projekt by jim měl umožnit poznávání jiných kultur, odlišného způsobu života a prostředí lidí a dětí. Tento projekt by jim měl umožnit poznávání jiných kultur, odlišného způsobu života a prostředí lidí a dětí.

3 Primary Integration School No 21 Koszalin, Poland koordinátor: Tomasz Barczak koordinátor: Tomasz Barczak předešlý projekt: 2005, Comenius, European Culture and Art Source and Inspiration for Extra Value in Early Education předešlý projekt: 2005, Comenius, European Culture and Art Source and Inspiration for Extra Value in Early Education Koszalin je malé město na severním pobřeží Polska. Škola má žáky ve věku 6-12 let, mezi nimi některé, kteří vyžadují zvláštní vzdělávací péči, tudíž tam také pracují terapeuti a učitelé asistenti, kteří ve vyučování pomáhají učitelům nebo se dětem věnují zvlášť např. při rehabilitaci. Koszalin je malé město na severním pobřeží Polska. Škola má žáky ve věku 6-12 let, mezi nimi některé, kteří vyžadují zvláštní vzdělávací péči, tudíž tam také pracují terapeuti a učitelé asistenti, kteří ve vyučování pomáhají učitelům nebo se dětem věnují zvlášť např. při rehabilitaci.

4 SPŠE, Havířov, ČR. Koordinátor: Hana Brutvanová, žádné předcházející projekty v rámci vzdělávacích programů SPŠE, Havířov, ČR. Koordinátor: Hana Brutvanová, žádné předcházející projekty v rámci vzdělávacích programů Střední průmyslová škola elektrotechnická je zaměřená na Informační technologii a počítačové systémy. Navštěvuje ji 370 studentů, většinou chlapců ve věku 15 – 19 let. Po zkušenostech s prací se studenty si myslíme, že téma projektu je velmi dobré pro naši technicky zaměřenou školu, protože studenti se mohou rozvíjet a uplatnit i v oblastech života, jako jsou hudba, zpěv a jazyky. Naše hlavní úloha v projektu je jeho technická podpora. Střední průmyslová škola elektrotechnická je zaměřená na Informační technologii a počítačové systémy. Navštěvuje ji 370 studentů, většinou chlapců ve věku 15 – 19 let. Po zkušenostech s prací se studenty si myslíme, že téma projektu je velmi dobré pro naši technicky zaměřenou školu, protože studenti se mohou rozvíjet a uplatnit i v oblastech života, jako jsou hudba, zpěv a jazyky. Naše hlavní úloha v projektu je jeho technická podpora.

5 Europe is Singing! Popis projektu: Hudba je jeden z nejefektivnějších oborů, který se podílí na celkovém rozvoji osobnosti. Přestože se hudbě učí různými metodami, je to jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. Popis projektu: Hudba je jeden z nejefektivnějších oborů, který se podílí na celkovém rozvoji osobnosti. Přestože se hudbě učí různými metodami, je to jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. Cíl projektu: Cílem spolupráce škol je vytvořit obecnou metodu vyučování hudbě, prostřednictvím které mohou studenti spolu s učiteli rozvíjet své poznatky o hudbě. Cíl projektu: Cílem spolupráce škol je vytvořit obecnou metodu vyučování hudbě, prostřednictvím které mohou studenti spolu s učiteli rozvíjet své poznatky o hudbě.

6 Europe is Singing! Další cíle: Další cíle: - poznávání jiných vzdělávacích systémů a kultur - navazování přátelských kontaktů a vytváření porozumění v rámci partnerských zemí - hlubší porozumění jednotlivým hudebním stylům - adaptace znevýhodněných žáků do společných aktivit spojených s hudbou - uvědomování si podobností a rozdílů jednotlivých zúčastněných zemí - rozvoj skutečné komunikace a spolupráce mezi partnerskými zeměmi - motivace a podpora žáků a studentů ve studiu cizího jazyka - vedení a rozvíjení potřeby žáků a studentů k poznávání hudby a další.

7 Europe is Singing! Hlavní témata projektu: hudební styly celého světa a hudba partnerských zemí Hlavní témata projektu: hudební styly celého světa a hudba partnerských zemí Obsah projektu: 1.rok: studium 10 hudebních stylů prostřednictvím poslechu, tvorby prezentací, písemných prací, zpěvu a hry na hudební nástroje. 2.rok: lidová hudba, kultura a historie partnerských zemí Obsah projektu: 1.rok: studium 10 hudebních stylů prostřednictvím poslechu, tvorby prezentací, písemných prací, zpěvu a hry na hudební nástroje. 2.rok: lidová hudba, kultura a historie partnerských zemí

8 Příklady uskutečněných úkolů a produktů: vytvoření společné webové stránky: www.europesinging.com www.europesinging.com vytvoření a zhodnocení dotazníku pro studenty ke zjištění jejich postoje k hudbě a znalostí o hudebních stylech vytvoření nástěnky s informacemi o průběhu projektu ve škole uspořádání soutěže o vytvoření loga mezi studenty každý měsíc věnovaný studiu jednoho hudebního stylu každý měsíc vydání jednoho čísla časopisu o událostech v projektu a hudebních stylech soutěž v písemné práci na téma: Co pro mne znamená hudba?

9 Příklady uskutečněných úkolů a produktů: předvedení prezentací vytvořených studenty na hudební témata v rámci vyučování předvedení prezentací vytvořených studenty na hudební témata v rámci vyučování zaslání vánočních pohlednic hudebníků školy, vzorků písemných prací a fotografií poštou do obou zemí zaslání vánočních pohlednic hudebníků školy, vzorků písemných prací a fotografií poštou do obou zemí uskutečnění koncertu pro všechny studenty a učitele školy s účastí pozvaných hostů uskutečnění koncertu pro všechny studenty a učitele školy s účastí pozvaných hostů umístění informací o projektu na školní webovou stránku umístění informací o projektu na školní webovou stránku uveřejnění článku o projektu v místních novinách, předání informace o projektu na radnici města Havířova uveřejnění článku o projektu v místních novinách, předání informace o projektu na radnici města Havířova

10 Uskutečněné mobility: Uskutečněné mobility: 6.12.-12.12. 2009 Koszalin, Polsko. Všichni partneři, celkem 24 mobilit a asi 12 střídavě přítomných polských učitelů 6.12.-12.12. 2009 Koszalin, Polsko. Všichni partneři, celkem 24 mobilit a asi 12 střídavě přítomných polských učitelů Naše účast: 8 učitelů a 4 studenti, kteří se aktivně podíleli na práci na projektu před schůzkou i po ní Naše účast: 8 učitelů a 4 studenti, kteří se aktivně podíleli na práci na projektu před schůzkou i po ní

11

12 Začlenění projektu do vyučování: jazyk anglický: všechny učitelky anglického jazyka, jazyk anglický: všechny učitelky anglického jazyka, v rámci výuky se jednotlivé skupiny studentů věnovaly podrobně zvolenému hudebnímu stylu formou poslechu vybraných písní nebo skladeb, následně rozdělením úkolů mezi jednotlivce při tvorbě prezentací a umístěním získaných informací do časopisu v české i anglické verzi jazyk český: výpomoc paní učitelek s psaním písemných prací a zpráv jazyk český: výpomoc paní učitelek s psaním písemných prací a zpráv informační technologie: tvorba videí a prezentací informační technologie: tvorba videí a prezentací průmyslové výtvarnictví: náměty na loga, tvorba plakátů k akcím, tvorba nástěnky průmyslové výtvarnictví: náměty na loga, tvorba plakátů k akcím, tvorba nástěnky

13 Europe is Singing! Hodnocení projektu: výborná spolupráce všech zúčastněných učitelů a paní knihovnice výborná spolupráce všech zúčastněných učitelů a paní knihovnice výborná komunikace s polskými kolegy výborná komunikace s polskými kolegy zapojení velkého počtu studentů zapojení velkého počtu studentů psychická i fyzická podpora některých dalších učitelů psychická i fyzická podpora některých dalších učitelů motivace studentů k učení se jazykům i k předvedení svých dalších schopností kromě těch technických motivace studentů k učení se jazykům i k předvedení svých dalších schopností kromě těch technických oživení života ve škole oživení života ve škole motivace ke zlepšení práce se studenty a rodiči motivace ke zlepšení práce se studenty a rodiči možnost poznat jiné země a seznámit se s prací kolegů na zahraničních školách možnost poznat jiné země a seznámit se s prací kolegů na zahraničních školách radost ze společného prožitku radost ze společného prožitku


Stáhnout ppt "Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní."

Podobné prezentace


Reklamy Google