Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MILÝ PET Ř E Tvým úkolem je vyplnit následující tajenku. Ur č it ě to pro tvoji „mladou“ hlavu bude hra č ka!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MILÝ PET Ř E Tvým úkolem je vyplnit následující tajenku. Ur č it ě to pro tvoji „mladou“ hlavu bude hra č ka!"— Transkript prezentace:

1 MILÝ PET Ř E Tvým úkolem je vyplnit následující tajenku. Ur č it ě to pro tvoji „mladou“ hlavu bude hra č ka!

2 Otázka: Tak toto je tvoje první otázka. Kam sahá tvoje paměť? Vzpomeneš si ještě na nejvyšší dosaženou hodnost na vojně?

3 Č ETAŘ Výborně! Tak přeci jen máme dobré informátory!

4 Č ETAŘ Otázka: V íš, které typové označení jistého automobilu slaví přesně o deset let vyšší jubileum než ty? Shodou okolností ti stojí v garáži!

5 Č ETAŘ OC T AVIA Výborně! Nejúspěšnější současný model Škoda Octavia letos slaví kulatých 50 let od vzniku prvního vozu s tímto názvem. Ten nabíhal na linku v lednu 1959. Šlo o nástupce modelu Škoda 440 zvaného Spartak.

6 Č ETAŘ OC T AVIA Otázka: Obsah čtverce nad přeponou pravoúhlého rovinného trojúhelníka je roven součtu obsahů čtverců nad oběma odvěsnami. Kdo tuto větu vyslovil?

7 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS Výborně! Pythagoras ze Samu byl legendární řecký filosof, matematik a astronom. Z jeho díla (pokud nějaké napsal) se nic nezachovalo, založil však velmi významnou školu a výklady i legendy jeho následovníků překryly jeho původní myšlenky.

8 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS Otázka: Zdrobnělé jméno tvého syna, narozeného v roce 2002.

9 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK Výborně!

10 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK Otázka: Velikost kávy, kterou rád piješ. (italský termín)

11 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO Výborně! Piccolo neboli malá káva.

12 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO Otázka: V roce 2006 se konaly Zimní olympijské hry v Turíně. Víš kolikáté novodobé OH to byly?

13 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ Výborně! Mottem turínských her bylo Passion lives here (Zde žije vášeň). Medaili zde získali Kateřina Neumannová, Lukáš Bauer a tým českých hokejistů.

14 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ Otázka: Tvůj nejoblíbenější živý tvor, kterého s radostí zapomínáš na mrazu, slyší na jméno…

15 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK Výborně! Jedna rada z papouščího blogu: Papouška si pořizujete na desítky let a proto mu zajistěte správnou výživu a hygienu, vhodnou klec A DOBROU PSYCHICKOU POHODU!

16 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK Otázka: Italské slovo pro šunku.

17 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO Výborně! Proscuitto je původně italská šunka a benátské dědictví. Jde o sušenou kvalitní šunku, která se však od běžné šunky výrazně liší svou chutí. V Čechách ji známe jako tenké plátky lahodné šunky, jejíž cena se pohybuje v astronomických výšinách v poměru k ostatním druhům šunky. Název této pochoutky pochází také z italštiny, ve které tento název znamená doslova: zbaven vody.

18 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO Otázka: Celý název písmene K v italštině.

19 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA Výbrorně!

20 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA Otázka: Světoznámý pokrm pocházející z Itálie.

21 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA PIZZ A Výborně! Pizza je slovo odvozené ze starogermánštiny, ze slova bizan (kousání) používané Góty a Langobardy, kteří okupovali Itálii kolem 15. století. Ale úplný původ se zdá započal již v Egyptě.

22 Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA PIZZ A

23 GRATULUJEME !!! A P Ř EJEME VŠE NEJLEPŠÍ...!


Stáhnout ppt "MILÝ PET Ř E Tvým úkolem je vyplnit následující tajenku. Ur č it ě to pro tvoji „mladou“ hlavu bude hra č ka!"

Podobné prezentace


Reklamy Google