Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26."— Transkript prezentace:

1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26. 1. 2013 Ročník (obor):1. – 3. ročník Tematická oblast:Získávání informací z textu Předmět:Český jazyk a literatura Anotace:prostřednictvím textů spojených s každodenním životem žáci procvičují svou čtenářskou gramotnost Šablona číslo materiálu I/2 I/2-1-31

2 Získávání informací z textu Sanační omítky http://office.microsoft.cz

3 Uvedení do situace Vaším úkolem je prostudovat odborný text Sanační omítky. Jak začít? V učebnici Přestavby budov jste text objevili. http://office.microsoft.cz

4 Práce s textem Pozorně si text přečtěte a snažte se v něm zorientovat. Pochopili jste správně informace sdělované textem? To zjistíte, až vyplníte následující neúplné informace a testové úkoly. http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900397502.jpg

5 Práce s textem 1. Doplňte neúplné informace. Stavbám škodí z________ v_______ a k_________ s_________ na povrchu zdiva. Účinným prostředkem proti těmto problémům jsou s_________ o__________. Kvalitní omítka tohoto druhu má udělený __________ WTA. http://www.office.microsoft.cz

6 Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 2. Sanační omítky mají: a)vysokou poréznost, prodyšnost; b)zdivo neprodyšně izolují; c)propouští vodních páry; d)soustřeďují ve zdivu vlhkost; e)snižují kapilární vzlínavosti; f)nezabraňují stoupání vlhkosti do zdiva.

7 Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 3. Funkčnost sanační omítky závisí na: a)složení a homogenitě druhů malty; b)tvrdosti vody, kterou se malta ředí; c)přísadách s vysokým porézním objeme.

8 Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 4. K sanačním systémům patří: a)podhozová, sanační a brizolitová omítka; b)základní, sanační a hrubozrnná omítka; c)podhozová, základní a sanační omítka.

9 Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 5. Jak působí sanační omítka? a)Vodu nepropouští a agresivní soli prostoupí na povrch omítky. b)Agresivní soli se v omítce ukládají, a proto neprostoupí na povrch omítky. c)Agresivní soli se ukládají ve zdivu a po 10 letech vystoupí na povrch omítky.

10 Práce s textem ( Doplňte informace do textu.) 6. Aby sanační systém působil efektivně, doporučuje se následující postup: a)o__________ t konstrukci zdiva; b)o_________ t vlhkou omítku; c)p_________t sanační omítku.

11 Řešení 1.Doplňte neúplné informace. Stavbám škodí zemní vlhkost a krystalizace solí na povrchu zdiva. Účinný prostředkem proti těmto problémům jsou sanační omítky. Kvalitní omítka tohoto druhu má udělený certifikát WTA.

12 Řešení 2. a), c), e) 3. a), c) 4. c) 5. b) 6. Aby sanační systém působil efektivně, doporučuje se následující postup: a)odizolovat konstrukci zdiva; b)odstranit vlhkou omítku; c)provést sanační omítku.

13 http://www.office.microsoft.czwww.office.microsoft.cz

14 Zdroj http://www.office.microsoft.com Podlena, V. Přestavby budov. Parta 2006, Praha, s. 86. ISBN 80-7320-018-X, str. 40.


Stáhnout ppt "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26."

Podobné prezentace


Reklamy Google