Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:13.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:13."— Transkript prezentace:

1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:13. 12. 2012 Ročník (obor):1. – 3. ročník Tematická oblast:Získávání informací z textu Předmět:Český jazyk a literatura Anotace:prostřednictvím textů spojených s každodenním životem žáci procvičují svou čtenářskou gramotnost Šablona číslo materiálu I/2 I/2-1-20

2 Získávání informací z textu Zahrádka v květnu www.office.microsoft.cz

3 Uvedení do situace Bydlíte v domku s malou zahrádkou. Chcete, aby v ní od jara do podzimu kvetly květiny. Počítáte i s nějakými záhonky na zeleninu. Není vám zcela jasné, co kdy vysadit. Na internetu jste našli text, který máte před sebou. www.office.microsoft.cz

4 Práce s textem Text si pozorně nejméně 2x přečtěte. Informace z textu jsou pro vás užitečné. Rozhodli jste se rady z textu využít pro svou zahrádku. www.office.microsoft.cz

5 Přehled výsadby zeleniny a květin v květnu. Krátkým testem si ověřte, co si pamatujete. Doplňte informace do následujícího přehledu. Přehled zásad umístěte tak, abyste jej měli na očích.

6 Krátká doplňovačka prověří, zda jste četli pozorně. ● Zeleninu můžeme sázet, pokud jsou: noci t ………………; teplota n…………..°C. ● Typické jsou pro naše podnebné pásmo: ……………….

7 ● Do květináčků doma předsadíme: p……………………… ……………………… o……………………… www.office.microsoft.cz

8 Začátečníkům se zahradničením se nedoporučuje vysazovat: k …………………. ………………….. Těžko se uchycují. www.office.microsoft.cz

9 Z bylinek autorka doporučuje zasadit: ANO …………………………………………………………………. …………………………………………………………………………… Ne ………………………………........................................ …………………………………………………………………………… Kmín, oregano, meduňku, pepř, bazalku, pažitku, nové koření, mátu, bobkový list, majoránku.

10 Z květin na jaře vysazujeme: …………………. s………………... …………………. c………………… www.office.microsoft.cz

11 Koncem léta zasaďte na zahrádku cibulky: …………………….. www.office.microsoft.cz

12 Výsledky doplňovačky ● Zeleninu můžeme sázet, pokud jsou: noci teplejší; teplota neklesá k 0°C. ● Typické jsou pro naše podnebné pásmo: ředkvičky; mrkev; petržel; cibule.

13 ● Do květináčků doma předsadíme: papriku; rajčata; okurky. ● Začátečníkům se zahradničením se nedoporučuje vysazovat: květák; brokolici. Těžko se uchycují.

14 Z bylinek autorka doporučuje zasadit: ANO oregano, meduňku, bazalku, pažitku, mátu. Ne kmín, pepř, nové koření, majoránku.

15 Z květin na jaře vysazujeme: růže; srdcovky; jiřiny; cínie. Koncem léta zasaďte na zahrádku cibulky: bledulí; sněženek.

16 Poslední krok Vyvěste si přehled na viditelné místo. Pusťte se s chutí do zahradničení! www.office.microsoft.cz

17 Zdroje www.office.microsoft.com http://www.magazinzahrada.cz/rady-a- tipy/co-sazet-na-zahradku-v-kvetnu.htmlhttp://www.magazinzahrada.cz/rady-a- tipy/co-sazet-na-zahradku-v-kvetnu.html


Stáhnout ppt "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:13."

Podobné prezentace


Reklamy Google