Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale."— Transkript prezentace:

1

2 Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale takto končit nemusela. Stačilo by, kdyby se každá domácnost snažila produkci odpadu minimalizovat a ten vzniklý třídit. Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale takto končit nemusela. Stačilo by, kdyby se každá domácnost snažila produkci odpadu minimalizovat a ten vzniklý třídit.

3 PLAST: Do žlutých popelnic patří: plastové nádoby a láhve, PET lahve, sáčky, fólie, polystyren, kelímky a výrobky z plastů. PLAST: Do žlutých popelnic patří: plastové nádoby a láhve, PET lahve, sáčky, fólie, polystyren, kelímky a výrobky z plastů. PAPÍR: Do modrých popelnic patří: kancelářský papír, sešity, noviny, časopisy, letáky, krabice, lepenka a karton. PAPÍR: Do modrých popelnic patří: kancelářský papír, sešity, noviny, časopisy, letáky, krabice, lepenka a karton. SKLO: Do zelených popelnic patří: skleněné nádoby, tabulové sklo, skleněné nádoby od nápojů. SKLO: Do zelených popelnic patří: skleněné nádoby, tabulové sklo, skleněné nádoby od nápojů.

4 Odpad obsahující toxické sloučeniny nebo mající jiné nebezpečné vlastnosti. Odpad obsahující toxické sloučeniny nebo mající jiné nebezpečné vlastnosti. A jsou to např: baterie a akumulační i suché články, spojkové kotouče obsahující azbest, dehet, antikorozní prostředky, laky, tmely, mořidla. A jsou to např: baterie a akumulační i suché články, spojkové kotouče obsahující azbest, dehet, antikorozní prostředky, laky, tmely, mořidla.

5 S odpadem je třeba nějakým způsobem naložit.Obvykle odpad vyvážejí popelářskými vozy Po jeho shromáždění se obvykle využije jedna z následujících možností: S odpadem je třeba nějakým způsobem naložit.Obvykle odpad vyvážejí popelářskými vozy Po jeho shromáždění se obvykle využije jedna z následujících možností: opětovné využití opětovné využití materiálové využití materiálové využití –recyklace –kompostování energetické využití energetické využití –přímé spalování / zplyňování –výroba paliv uložení na skládce odpadů uložení na skládce odpadů

6

7

8

9 Odpady lze dělit z různých hledisek. Podle skupenství hmoty se dělí na pevné a kapalné. Podle původu na odpady z těžby, průmyslové odpady, zemědělské odpady a komunální odpady. Zbytkový komunální odpad je složka komunálního odpadu, která zbývá po vytřídění využitelných a nebezpečných složek a objemného odpadu.

10


Stáhnout ppt "Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale."

Podobné prezentace


Reklamy Google