Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třídění odpadu Sabina Kotlárová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třídění odpadu Sabina Kotlárová."— Transkript prezentace:

1 Třídění odpadu Sabina Kotlárová

2 Na co dělíme odpad Plast Papír Sklo

3 Plasty Plasty Co se smí házet do plastu
Plastové nádoby, pet-lahve, sáčky, folie, polystyren, kelímky, krabičky a výrobky plastu. Co se nesmí: plastové nádoby od oleje, plastové trubky, krytiny

4 Jak třídit odpad Každý z nás vyhodí za rok asi kg odpadů. Pokud však odpady už doma třídíte a dáváte je do barevných kontejnerů, umožníte tak recyklaci více než třetiny tohoto množství. Za rok tak můžete vytřídit až 30 kg papíru, 25 kg plastů, 15 kg skla .

5 Sklo Co se smí házet do plastů:
Skleněné lahve od nápojů, skleněné nádoby, tabulkové sklo. Co se nesmí: keramika porcelán, zrcadla, drátěné sklo.

6 papír Co se smí házet do papírů:
Kancelářský papír,noviny,časopisy,reklamní letáky, krabice, lepenka a karton. Co se nesmí: voskové a uhlový papír (kopírák), obvazy, hygienické vložky mokré, mastný a znečištěný papír

7 Obrázek Procenta:

8 Co se z odpady děje Odpady, které jsou svezeny z barevných kontejnerů je nutné dále dotřídit. Na tzv. dotřiďovací lince se odpady třídí na jednotlivé druhy dle jejich dalšího zpracování (recyklace) a zároveň se odstraňují nežádoucí příměsi, nečistoty a odpady .

9 Jaké odpady vznikají v domácnostech
Nahlédnete-li doma do vašeho koše na odpadky, tak uvidíte velmi různorodou směs, kterou nezbývá než vysypat do popelnice. Pokud se však zamyslíte nad každým odpadem, který do koše nesete, zjistíte, že odpady můžeme rozlišit.

10 Kolik lidí třídí odpad???

11 Zdroj


Stáhnout ppt "Třídění odpadu Sabina Kotlárová."

Podobné prezentace


Reklamy Google