Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma Předmět: Biologie Třída: 1L

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma Předmět: Biologie Třída: 1L"— Transkript prezentace:

1 Téma Předmět: Biologie Třída: 1L
Obor: Technické lyceum Školní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Martin Šiška

2 10 Nejošklivějších zvířat světa

3 10. Ksukol ocasatý Vzácná samotářská polo-opice, která žije na Madagaskaru. Je dokonalý noční tvor který nemá v oblibě světlo. Jedná se o prapodivnou „veverku“ o které se šíří pověra, že na toho koho ukáže svůj dlouhý, hubený prostředník, umře.

4 9. Žralok šotek Je považován za živou fosilii, protože se za milion let vývoje téměř nezměnil. Na hlavě má bodec, tělo má obvykle bílou nebo šedou barvu, ale část kůže je částečně průhledná a kvůli krevním cestám se část povrchu často zbarvuje do růžova.

5 8. Kožnatka čínská Čínská želva, které chybí krunýř. Často se nachází v zatopených rýžových polích a její hlava je torpédovitého tvaru. Nejčastěji tráví čas zahrabána na dně, přičemž vykukuje pouze hlava.

6 7. Panopea abrupta Je to největší škeble světa, která dosahuje velikosti až 20 cm. Ovšem také má výrazně velký chobot, který muže dosahovat délky až jednoho metru. Nejčastěji se chová na asijských farmách a je známá jako afrodiziakum.

7 6. Žába rosněnka Žába, která má průsvitnou a místy až průhlednou kůži. Jsou jim vidět orgány a žijí nejčastěji v Ekvádoru. Většinu života stráví na listech, protože jim průhlednost umožňuje být takřka neviditelní.

8 5. Rypoš lysý Má svraštělou kůži, je lysý a z tlamy mu vyčnívají velké zuby. Hrozí mu úplné vyhynutí, vyskytuje se na východu Afriky a dokonce necítí bolest.

9 4. Chřestivec protáhlý Říká se ji netopýří ryba s červeně namalovanými rty. Vyskytuje na pobřeží Kostariky a proto že neumí plavat tak chodí po dně

10 3. Blobfish Slizká ryba s obličejem připomínající lidskou tvář. Její tělo se skládá převážně z rosolovité hmoty, umožní jí to přežít v největších hloubkách. Nemá svaly, a proto žere to co kolem ní plave.

11 2. Paropucha krkovitá Má velmi slizkou kůži, odporný výraz, velmi tlusté tělo a krátké nohy. Žije v Austrálii a to jen pod zemí. je poloslepá a živí se jen termity.

12 1. Mořské prasátko Nedávno objevený sumýš, který žije v moři a má vodní plíce. Je-li ohrožen, vyvrhne na útočníka část svých vnitřních orgánů, které mu ovšem brzy dorostou nové.

13 Zdroje: http://www.livescience.com/28146-aye-aye-lemur-gallery.html


Stáhnout ppt "Téma Předmět: Biologie Třída: 1L"

Podobné prezentace


Reklamy Google