Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: prezentace, pravidla, PowerPoint Anotace: Tato prezentace slouží jako celkové shrnutí a základní přehled programu PowerPoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný návod, jak vytvořit rychle a bez chyb prezentaci, kterou by měli žáci zvládnout. Na závěr prezentace zadám referát, který vypracují na určité téma v programu PowerPoint.

2 J AK NA PREZENTACI ? Vytvořte působivou a profesionální prezentaci bez chyb. VY_32_INOVACE_ICT36.01

3 C O JE TO PREZENTACE ? = vodítko pro přednášejícího = vizuální doplnění výkladu = stručná, jasná, výstižná!  nemusíte být grafičtí odborníci a přesto pomocí programu Powerpoint vytvoříte sladěnou prezentaci bez větší námahy.

4 C O DĚLAT NEJDŘÍV ?  otevřete program  vyberte si šablonu - tu pro vás nejatraktivnější  promyslete si, co prezentací chcete říci divákům  vytvořte strukturu vaší prezentace

5 Z ÁKLADNÍ PRAVIDLA ( NA CO SI DÁT POZOR !) Ne používejte souvislé texty, pouze body – odvádí diváka od informací a přednášející „pouze“ čte! Fonty – program má přednastavenou velikost písma, NE zmenšujte! NE dá se přečíst! Zachovejte jednotnost stylu písma, barvy- NE dělejte cirkusové představení! NE používejte příliš mnoho animací – odpoutává pozornost a zdržuje! NE používejte příliš mnoho snímků – připravte si prezentaci přesně na daný čas pro Vás!

6 Nekopírujte obrázky z webu – většina obrázků bitmapová. Použijte raději kliparty (vektorové, lepší kvalita) Pozor na překlepy – vždy po vytvoření zkontrolujte pomocí klávesy F7! Každý snímek by měl obsahovat nějakou myšlenku – čtyři body na snímek maximálně, to nejdůležitější! Prezentace musí obsahovat datum, kontakt, název a autor, kým byla prezentace vytvořena! Z ÁKLADNÍ PRAVIDLA ( NA CO SI DÁT POZOR !)

7 J AK PREZENTOVAT ? Myslete na posluchače a přemýšlejte jako oni Nečtěte jen hlavní body z prezentace Nemluvte moc rychle Dobré je překvapení, vtip, pobavení v prezentaci Vracejte se, opakujte a pokládejte otázky… A NEZAPOMEŇTE, že méně je někdy více!!!

8 P USŤTE SE DO PRÁCE … Hodně štěstí při tvorbě Vaší profesionální prezentaci. Vytvořila: Mgr. Ilona Sadílková, březen/2012

9 D IDAKTICKÉ POZNÁMKY : Tato prezentace slouží jako celkové shrnutí a základní přehled programu powerpoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný návod, jak vytvořit rychle a bez chyb prezentaci, kterou by měli žáci zvládnout. Na závěr prezentace zadám referát, který vypracují na určité téma v programu powerpoint. Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint

10 P OUŽITÉ ZDROJE : http://www.abako.cz/blog/121/prezentace-v- powerpointu/ http://office.lasakovi.com/power-point/prakticke- priklady/tvorba-prezentace/ Obrázky: http://podhledem.blogspot.com/2010/05/trikrat- dost-o-prezentacich.html http://blog.igor.szoke.cz/2011/10/moderni-rychla- prezentace.html http://www.edb.cz/Prezentace/CZ/20letedb/20lete db.aspx


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google