Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

19. 12. 2012 Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "19. 12. 2012 Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační."— Transkript prezentace:

1 19. 12. 2012 Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační a komunikační technologie

2 PREZENTACE Nastavení a ladění základní rady a postupy

3 Náhledy přechodů a animací snímků se nám objevují průběžně při zadávání efektů Celá prezentace - spouštíme ji před předvedením prezentace a v průběhu práce – kontrola činnosti a případných chyb textu Cvičné spouštění 3.

4 Celá prezentace od začátku (F5) Z aktuálního snímku druhé tlačítko na panelu v menu Prezentace (starší verze PowerPointu ho nemá) Zvolený rozsah snímků Prezentace – Nastavení prezentace Nezapomeňte vrátit nastavení na Zobrazit snímky - Všechny, aby při převádění „na čisto“ nedošlo k trapným situacím. Způsoby spouštění prezentace 4.

5 Nastavení prezentace: 5.

6 Rozsah prezentace - raději více snímků s menším množstvím textu úvodní snímek by měl obsahovat: název prezentace zpracované téma autor prezentace (rok nebo datum vytvoření) 6.

7 Další snímky obsahují osnovu (u rozsáhlejších prezentací) úvod do tématu zpracované téma rozdělené do jednotlivých částí shrnutí a závěr (odkazy na web k tématu) poděkování za pozornost citace a seznam zdrojů (literatura, obrázky, webové stránky,…) 7.

8 Postup tvorby prezentace (1/2) ÙPřipravte si podklady pro prezentaci ÙProveďte si uspořádání (rozdělení) informací do stránek (snímků) dle témat ÙZačněte stránky plnit (i kopírováním z jiných elektronických podkladů) ÙÚprava vzhledu (odrážky, velikosti odsazení) – sjednocení textových úprav 8.

9 Postup tvorby prezentace (2/2) ÙNastavení barevného vzhledu – grafického prostředí Ù pro celou prezentaci (lze použít šablony) Ù odlišnosti a změny pro jednotlivé snímky Ù začleňte do textu obrázky a grafiku ÙAnimace a grafické efekty Ù a) přechody snímků Ù b) animace částí snímků ÙKontrolní spuštění částí i kompletní prezentace ÙOpravy chyb !!! 9.

10 Druhy prezentací Odborná – doprovázená výkladem (přechod na další snímek kliknutím či klávesnicí => chod si řídí přednášející) Osobní – běží samostatně => automatické časování 10.

11 Praktické rady (1/4) Přechody snímků: raději používat potvrzení myší či šipkou – přednášející si čas zobrazení snímku řídí sám (odborná prezentace) časování použít pro naplňování snímků tzv. vlastní animace použít časování pro celý obsah snímku najednou nebo pro jasně definované části snímku (aby nedošlo k překvapení, že se ještě něco zobrazí, když si myslíme, že již o snímku bylo vše řečeno) 11.

12 Praktické rady (2/4) Barevné uspořádání: kontrast datových projektorů je menší – co je čitelné na monitoru může být nezřetelné při prezentaci volit písmo a množství textu tak, aby vše bylo dobře čitelné i ze zadních řad raději více snímků s menším množstvím textu (rozdělit texty) 12.

13 13. Kontroly: pravopis, stylistika, uspořádání textu je trapné ukázat publiku pravopisnou chybu nebo překlep – vizitka  pokud používáte prezentaci kolegy, prezentované chyby jsou vaše chyby (obsahové i pravopisné) raději si práci přečíst a odzkoušet několikrát (lépe o jednou více než méně) dejte práci přečíst jiné osobě Praktické rady (3/4)

14 Praktické rady (4/4) 14. Trénink: vyzkoušejte si prezentaci sami nanečisto při přednášení a kontrolách časování snímků pamatujte, že vy obsah znáte (mnohdy i nazpaměť), ale ostatní ji vidí poprvé – delší čas, prostor pro pochopení schémat a grafů přednášející doplňuje prezentaci není nutné otrocky číst její text – prezentace by měla být osnovou a doplňkem

15 Závěrem 15. pamatujte: méně je někdy více přehnané palety barev přílišné množství efektů včetně zvuků vhodná skladba snímků činí prezentaci poutavou střídat pasáže textu a vzorců s vhodnými obrázky a fotkami (i lehce mimo téma :o) věříme, že tyto praktické rady přispějí k lepším a profesionálním výkonům - hodně zdaru JiVe

16 Nastavte svoji prezentaci tak, aby byly po spuštění (F5) zobrazeny pouze snímky 3 až 5. Odstraňte (přesuňte) předložky a spojky z konce řádků (zalomení řádku před předložkou pomocí Shift+Enter). Přečtěte si své prezentace navzájem se sousedem. (Kolik kdo najde chyb?) Zadání:

17 Zdroje: Screeny z programu PowerPoint


Stáhnout ppt "19. 12. 2012 Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační."

Podobné prezentace


Reklamy Google