Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit."— Transkript prezentace:

1 Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit při zpracovávání prezentace v PowerPointu. Seznam základních rad, tipů, chyb, … Autor: Mgr. Josef Kvapil Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace a inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

2 Aby vás prezentace dobře prezentovala. Pár rad na úvod. Vyvarujte se nejčastějších chyb. Než začneme s prezentací

3 ZÁKLADNÍ PRAVIDLA 1. Nepište dlouhé a souvislé texty  prezentace je jen vodítkem  pište pouze v bodech, ne dlouhé věty  používejte odrážky  měla by být stručná, jasná, výstižná  nepřehánějte počty snímků na stránce  kontrolujte překlepy (klávesa F7)

4 2. Dodržujte jednotný grafický styl  používejte šablony textu  nepoužívejte mnoho druhů písma  nepoužívejte nadbytečně grafické prvky  zachovejte stejný typ, velikost a barvu písma pro stejnou úroveň textu 3. Používejte standardní písma = fonty  ne každý počítač má stejná písma (na jiném počítači by vaše písmo nemuselo být čitelné)

5 4. Pozor na barevná schémata  to, co vypadá dobře na monitoru, nemusí být dobře čitelné na dataprojektoru a velkém plátnu  promyslete si barevnou kombinaci  využívejte kontrastních barev ŠPATNĚ DOBŘE ŠPATNĚ DOBŘE

6 5. S animacemi to nepřehánějte  nastavíte-li každému snímku jinou animaci, odvedete posluchače od tématu  i v tomto případě platí, že někdy méně je více 6. Pozor při kopírování obrázků z internetu  ne všechny obrázky jsou zdarma (licenční práva)  využijte raději tzv. kliparty (zdarma on-line)

7 7. Myslete na čtenáře a posluchače  nečtěte jen to, co jste si připravili  ke každému snímku si připravte komentář  samospustitelnou prezentaci podlaďte hudbou  vymyslete si nějaký vtip, překvapení,…  nezapomeňte na vhodné tempo mluveného projevu  vracejte se, opakujte, pokládejte otázky… Přeji hodně fantazie a originality!

8  vytvořte prezentaci s názvem „ROČNÍ OBDOBÍ“  po úvodní stránce budou následovat 4 snímky (jaro, léto, podzim, zima)  každý snímek bude obsahovat 2-4 obrázky k danému ročnímu období  všechny obrázky i přechody snímků opatřete animací (každý snímek jiné pozadí a jiné animační efekty) SAMOSTATNÁ PRÁCE:

9 Vytvořil : Jan Prskavka, 7.A ŘEŠENÍ:

10

11

12

13

14 Zdroje (obrázky): Teorie: http://www.abako.cz/blog/121/prezentace-v-powerpointu/http://www.abako.cz/blog/121/prezentace-v-powerpointu/ http://kryl.info/clanek/410-8-chyb-pri-priprave-prezentace Jaro: http://www.tws3d.com/wallpapers/spring-flowers-1024x768.jpghttp://www.tws3d.com/wallpapers/spring-flowers-1024x768.jpg Léto: http://widescreen.qkype.com/wallpapers/nature_4/scenery_28/hay_in_summer_light_widescreen_wallpaper_77830.jpghttp://widescreen.qkype.com/wallpapers/nature_4/scenery_28/hay_in_summer_light_widescreen_wallpaper_77830.jpg Podzim: http://www.operationlettertosanta.com/Christmas%20images/autumn%20wallpapers/autumn_road2.jpghttp://www.operationlettertosanta.com/Christmas%20images/autumn%20wallpapers/autumn_road2.jpg Zima: http://www.e-beautywallpaper.com/files/winter20.jpghttp://www.e-beautywallpaper.com/files/winter20.jpg


Stáhnout ppt "Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit."

Podobné prezentace


Reklamy Google