Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE? Mgr. Martina Zálišová Metodik CŽU Střední škola hotelnictví a podnikání, SČMSD, Hronov, s.r.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE? Mgr. Martina Zálišová Metodik CŽU Střední škola hotelnictví a podnikání, SČMSD, Hronov, s.r.o."— Transkript prezentace:

1 DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE? Mgr. Martina Zálišová Metodik CŽU Střední škola hotelnictví a podnikání, SČMSD, Hronov, s.r.o

2 STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELNICTVÍ A PODNIKÁNÍ SČMSD, HRONOV, S.R.O Zřizovatel: Svaz českých a moravských spotřebních družstev Praha Obory vzdělání: Hotelnictví Cestovní ruch Kuchař-číšník Cukrář Podnikání 2 pobočky Hronov, Vrchlabí 195 žáků školy 30 učitelů

3 PROJEKT UNIV 2 KRAJE a naše škola Co nám nabídl: Možnost zlepšení dalšího vzdělávání dospělých. Příležitost pro školu pro uplatnění na trhu vzdělávání. Vytvořili jsme pracovní tým. Od roku 2009 bylo součástí týmu postupně 16 pedagogů.

4 Vzdělávací programy Projektu UNIV 2 KRAJE Byly vytvořeny 3 programy: Příprava pokrmů studené kuchyně Složitá obsluha hostů Barman Všechny programy vytvořeny podle standardů Národní soustavy kvalifikací. Programy budou využity pro další přípravu zájemců o zkoušku profesní kvalifikace.

5 PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ PROGRAMŮ Pro první pilotní ověřování byl vybrán program Příprava pokrmů studené kuchyně Problém: počáteční nezájem veřejnosti o tento kurz (Měl proběhnout v listopadu 2011– byl zrušen, pouze 2 zájemci). Leden 2012 – září pilotní ověřování: Příprava pokrmů studené kuchyně Složitá obsluha hostů Příprava pokrmů teplé kuchyně

6 1.PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ PŘÍPRAVA POKRMŮ STUDENÉ KUCHYNĚ Počet účastníků: 10 Počet lektorů: 4 Termín ověřování: – Hodinová dotace: 120 hodin Místo konání: budova školy, Čapkova 193, Hronov Zakončení: slavností raut. - závěrečná zkouška kurzu.

7 Praktická výuka

8 Nejen vážně

9 Výrobky

10 Slavnostní raut

11 2. PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ SLOŽITÁ OBSLUHA HOSTŮ Počet účastníků: 9 Počet lektorů: 2 Termín ověřování: – Hodinová dotace: 120 hodin Místo konání: budova školy, Čapkova 193, Hronov Zakončení: prezentace slavnostní tabule, obsluha hostů, - závěrečná zkouška kurzu. Příprava na zkoušku profesní kvalifikace

12 Praktická výuka

13 Slavností tabule

14 Slavnostní zakončení kurzu

15 3. PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ PŘÍPRAVA POKRMŮ TEPLÉ KUCHYNĚ Počet účastníků: 8 Počet lektorů: 3 Termín ověřování: – Hodinová dotace: 120 hodin Místo konání: budova školy, Čapkova 193, Hronov Zakončení: slavnostní oběd, - závěrečná zkouška kurzu.

16 Praktická výuka

17 Slavnostní nedělní oběd

18 Předávání osvědčení

19 ZKOUŠKA PROFESNÍ KVALIFIKACE Červen účastníků úspěšně složilo zkoušky profesní kvalifikace – Složitá obsluha hostů Účastníci měli možnost přihlásit se k závěrečným zkouškám oboru Kuchař-číšník

20 ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZÁŘÍ účastníci tří pilotních ověřování požádali o složení závěrečné zkoušky Obor kuchař – číšník Zaměření číšník servírka Všichni tři úspěšně zkoušku vykonali Výuční list získali za 9 měsíců

21 Další vzdělávání ANO, NE? ANO!! Díky projektu jsme mohli zájemcům nabídnout šanci dokončit střední vzdělání a získat výuční list. Škola si vyzkoušela jinou alternativu pro vzdělání dospělých. Díky projektu škola požádala o autorizaci a stala se pro autorizovanou osobou pro profesní kvalifikace Příprava pokrmů studené kuchyně, Složitá obsluha hostů, Příprava teplých pokrmů.

22 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE? Mgr. Martina Zálišová Metodik CŽU Střední škola hotelnictví a podnikání, SČMSD, Hronov, s.r.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google