Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)"— Transkript prezentace:

1 PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)

2 Projekt TIME  Tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání  Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/  Cílem je nastavení systému profesního vzdělávání učitelů středních odborných škol a středních odborných učilišť k realizaci kurikulární reformy v odborném školství

3 Cíle průzkumu  Aktualizace průzkumu zájmu učitelů o konkrétní zaměření odborného profesně orientovaného vzdělávání  Lepší příprava a ověření nejvhodnějších vzdělávacích programů formou modulů v rozsahu cca hodin, včetně praktických cvičení a exkurzí  Vytvoření podkladů pro zpracování funkčního a efektivního systému dalšího profesního vzdělávání pedagogických pracovníků středních odborných škol v Moravskoslezském kraji

4 Struktura dotazníků  Dva dotazníky podle oborů  Gastronomie  Hotelnictví a turismus  Dvě hlavní části dotazníku  Identifikační – společná pro oba dotazníky  Průzkumná – rozdílná v navrhovaných tématech  Celkem se zúčastnilo 114 respondentů

5 Identifikační část

6 Struktura respondentů - pohlaví

7 Struktura respondentů - věk

8 Struktura respondentů - dosažené vzdělání  VŠ magisterské - učitelství odborných předmětů 30  VŠ bakalářské - učitelství odborných předmětů 16  VŠ obor + pedagogické studium 12  Střední s MZ + výuční list + pedagogické studium 50  Střední s MZ + výuční list + pedagogické studium + speciální pedagogika5  Neuvedeno1

9 Struktura respondentů - zájem o prohloubení kvalifikace  Chcete svou odbornou kvalifikaci prohloubit?

10 Struktura respondentů - pracovní zařazení

11  Typ střední školy, na které vyučujete? Struktura respondentů - typ střední školy

12 Struktura respondentů - fáze profesní kariéry

13  Gastronomie  Neučitelské odborné praxe v oboru8,9 let  Učitelské praxe13 let  Hotelnictví a cestovní ruch  Neučitelské odborné praxe v oboru6,5 let  Učitelské praxe10 let  Celkově  Neučitelské odborné praxe v oboru8 let  Učitelské praxe11,8 let Struktura respondentů - odborná praxe (průměrné hodnoty)

14 Průzkumná část

15 Spokojenost se zaměřením DVPP  Vyhovuje Vám zaměření DVPP?

16  Vyhovuje Vám kombinovaná forma výuky v DVPP? Spokojenost s formou výuky

17  Jaká hodinová dotace je pro Vás v průběhu 2 let přijatelná? Přijatelná hodinová dotace

18  Jaký přínos mohou mít pro Vás odborné exkurze?  Škála odpovědí:  5 - nejvyšší míra souhlasu  1 - nejnižší míra souhlasu  0 - neví Přínos odborných exkurzí

19

20  Jaké téma Vás nejvíce zajímá v oblasti Gastronomie? Témata – Gastronomie Moderní gastronomické principy 48 Klasické pokrmy a moderním pojetí 39 Slavnostní hostiny 37 Symfonie vína a pokrmu 32 Netradiční přílohy 30 Moderní bezmasé pokrmy – zásady, kreativita 25 Soutěžní gastronomie pro odborné školy 24 Bylinky v české kuchyni 21 Správná hygienická výrobní praxe 17 Stravování dětí a mladistvých (školní stravování trochu jinak) 14 Využití konveniencí v moderní kuchyni 10

21  Další navrhovaná témata pro Gastronomii:  Moderní trendy v hotelovém průmyslu  Stolničení 2x  Diety a dietní stravování  Food styling  Moderní cukrářská výroba  Studená kuchyně  Zásady komunikace Témata – Gastronomie

22  Jaké téma Vás nejvíce zajímá v rámci oblasti Hotelnictví a turismus? Orientace na zákazníka 22 Moderní gastronomické principy 22 Alfa a omega spokojenosti hosta 17 Tvorba programů pro konkrétní skupinu včetně podpory prodeje 15 Praktický marketing v hotelovém provozu 14 Základní manažerské dovednosti 13 Koučing v podmínkách hotelového provozu 12 Multikulturní komunikace 11 Řízení a organizace práce na úseku F&B 10 Integrované řetězce a franšízový systém 10 Řešení stížností 8 Témata – Hotelnictví a turismus

23  Další navrhovaná témata pro Hotelnictví a turismus:  Výuka cizích jazyků 2x  Marketing ve službách  Cestovní ruch – animace volného času, technika služeb, zeměpis cestovního ruchu  Nástavbové studium – cestovní ruch Témata – Hotelnictví a turismus Řízení a organizace práce v ubytovacím úseku8 Time management7 Obchodní smlouva3

24  Více CD programů do odborných předmětů z oborů hotelnictví, technika obsluhy, barmanství  Makromolekulární kuchyně  Moderní pojetí české kuchyně  Cizí jazyky 4x  Vývoj gastronomie ve světě  Zvyky a tradice jiných národů  Mít k dispozici při výuce moderní DVD o stolničení i gastronomii  Příprava kávy – práce baristy 2x  Sommeliérství  Estetická úprava pokrmů na talíři  Zážitková gastronomie  Dietní stravování v praxi Další požadavky na DVPP Gastronomie

25  Cestovní ruch, průvodcovství, animace, služby cestovního ruchu – doplňkové  Odborné stáže – zahraniční pobyty a praxe nejen pro studenty, ale i pro učitele  Porovnání a spolupráce s jinými gastronomickými školami 2x  Hotelový rozvoj, hotelový průmysl  Zkušenosti pracovníků hotelů Další požadavky na DVPP Hotelnictví a turismus

26 Zpracování výsledků dotazníků  Mgr. Bohuslava Krupicová Ing. Marie Rešlová

27 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)"

Podobné prezentace


Reklamy Google