Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje."— Transkript prezentace:

1

2  Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje movitého a nemovitého majetku  Úroky z vkladů  Příjmy z podnikání jiných zákonem vymezených právnických osob

3  Státu (nestanoví li zákon jinak)  Příspěvkových organizací  Obcí, měst, městských částí a krajů  Státních podniků nebo právnických osob s majetkovou účastí státu  Právních osob s majetkovou účastí obcí nebo městských částí  Obecně prospěšných organizací  Zahraničních právnických osob (výjimka – PS a nadace)  Osob, které nejsou občany ČR (neplatí, pokud mají trvalý pobyt v ČR) Pokud by PS přijala dar v rozporu se zákonem o politických stranách, musí jej vrátit. Když PS dar nevrátí je jí uložena pokuta ve dvojnásobné výši hodnoty daru.

4  Stálý příspěvek : nárok má strana, která získala ve volbách do poslanecké sněmovny nejméně 3% hlasů  Na rok činí 6 000 000 Kč při 3% hlasů, za každých dalších 0,1% hlasů PS obdrží 200 000 Kč. Při více než 5% hlasů se příspěvek dál nezvyšuje.  Příspěvek na mandát: PS na něj má nárok, jestliže z ní byl zvolen alespoň jeden poslanec, senátor nebo člen zastupitelstva kraje.  Na poslance nebo senátora činí 900 000 Kč a na člena zastupitelstva kraje 250 000 Kč.  Příspěvek na mandát náleží PS po celé volební období.

5

6  Vzniká tak, že po volbách poslanecká sněmovna sdělí, ministerstvu financí počet platných hlasů pro jednotlivé PS. Politické straně, která ve volbách získala nejméně 1,5% hlasu, bude za každý hlas ze státního rozpočtu uhrazeno 100 Kč

7  PS mají ze zákona povinnost předložit každoročně 1. dubna poslanecké sněmovně výroční finanční zprávu.  Výroční finanční zpráva PS je veřejná. Lze do ní nahlédnou (případně pořídit kopii) v kanceláři poslanecké sněmovny


Stáhnout ppt " Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje."

Podobné prezentace


Reklamy Google