Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Použití Power Pointu v hod. zeměpisu."— Transkript prezentace:

1 Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.

2 ZEMĚDĚLSTVÍ

3 obilniny Druhy:ječmen obecný,kukuřice setá,oves setý a pšenice jednozrná… Obilniny v hospodářství:Obilniny jsou rostliny poměrně nenáročné, rostou v různých podmínkách a poskytují vysoké výnosy. Jejich plody - obiloviny - lze kromě toho dlouho skladovat, vytvářet zásoby a obchodovat s nimi. Proto hrály obilniny v lidské historii velmi významnou úlohu jak při přechodu od sběračství a lovectví k usedlému zemědělství, tak také při vzniku obchodu a měst.

4 půda Druhy: 1.Lehké půdy-písčité propustí vodu,vzduch,nezadrží živiny
2.Středně těžké-hlinité propustí vodu,vzduch,zadrží živiny 3. Těžké-jílovité zadržuje-nepropustí- vodu vzdychvyužití-keramika 4.kamenitá-lesní 20% skeletu (kamenů)

5 zelenina Plodová - tykvovité druhy, jako okurky, melouny, rajčata, lilek kořenová- mrkev, řepa, celer, tuřín, ředkvička, křen listová- salát, chřest, celer, zelí, špenát lusková- hrách, fazole, čočka, sója cibulová- čeleď liliovitých, cibule, česnek, pórek košťálová - brukvovité druhy, zelí, kapusta, květák, brokolice kořeninová - řazená i podle názvu mezi koření, patří sem majoránka, kmín, kopr, fenykl Zelenina je v potravě důležitým zdrojem vitamínů, minerálních látek , vlákniny a dalších prospěšných látek. Některé její druhy se využívají v gastronomii jako koření nebo ve fytoterapii jako léčivky.

6 Živočišná výroba V zemědělských podnicích (družstvech) se zaměřením na živočišnou produkci se chovají zvířata jednoho druhu (zpravidla i stejného plemene. Pokud se v rámci podniku chová více druhů zvířat, děje se to obvykle ve vícero budovách (jako drůbežárna, vepřín, kravín, hřebčín a podobně), většinou ve specializovaných chovech. Na mechanizaci živočišné výroby se používají dopravníky,dojírny a krmné vozy

7 Farma Statek (cizím slovem farma) je základní hospodářskou jednotkou v zemědělství. Je v něm umístěn chov hospodářských zvířat a v okolí statku se rozprostírají ohraničené pozemky, které slouží k výběhudobytka a pěstování plodin.


Stáhnout ppt "Použití Power Pointu v hod. zeměpisu."

Podobné prezentace


Reklamy Google