Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POKT-Jak proti kouzelným tvorům Napsala Andromeda N. Tonksová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POKT-Jak proti kouzelným tvorům Napsala Andromeda N. Tonksová."— Transkript prezentace:

1 POKT-Jak proti kouzelným tvorům Napsala Andromeda N. Tonksová

2 Úvod Rozdělení kouzelných bytostí Úvod Rozdělení kouzelných bytostí Kouzelné bytosti dělíme podle stupně nebezpečnosti. A tj.: *- pro kouzelníka naprosto neškodný /á**- středně nebezpečný /á***- více nebezpečný /á****- velmi nebezpečný /á

3 1 lekce Název: Slimoš všežravý Nebezpečnost: pro kouzelníka naprosto neškodný * Velikost: kolem 5 cm (díky stravě může být až desetinásobně větší) Výskyt: Vyskytuje se naprosto všude. Nejvíce samozřejmě tam, kde je pro něj vhodná strava. Slimoš všežravý je jeden z nejodpornějších zahradních škůdců vůbec. Přitahují ho veškeré rostliny a menší keře, které sežere naprosto komplet, takže jeho tělo může nabýt až desetinásobné velikosti. Nápravným zaklínadlem PLANTUS REPARUS lze obsah jeho těla změnit do původní podoby, nicméně podle stupně natrávenosti požité rostliny je výsledek vždy velmi nejistý. To potvrzuje pan Bulva Šuplíček, rolník z podhůří: "Když jsem ráno na svým zelným poli našel akorát ty dva hnusáky naduté do velikosti autobusové zastávky a okamžitě je očaroval, zůstala po nich akorát kupa ohnilých košťálů, takže budeme celou zimu jíst vepřo knedlo s růžičkovou kapustou..." Někteří vykutálení čarodějové navíc slimoše využívají velmi hanebným způsobem. Jeho tělo si totiž jistou dobu po požití ponechává vlastnosti sežraného materiálu a navíc snadno kvasí, takže je používají k napodobování a falšování některých velmi ceněných lektvarů. Název: Jehlinatka vodní Nebezpečnost: středně nebezpečná ** Velikost: asi 10 cm Výskyt: Tichý oceán, Středozemní moře, poslední dobou byla nalezena i ve vodách v oblasti Pentagramu Jehlinatka vodní je asi 10 cm velká ryba. Její tělo je pokryto bodlinami. Žije v Tichém oceánu a Středozemním moři. Někdo ji přivezl a vysadil i ve vodách kolem Pentagramu. Nepotřebuje slanou vodu, ale žije se jí v ní nejlépe, protože jsou zde pro ni dobré životní podmínky. Živí se drobnými vodními živočichy. Je tak středně nebezpečná, někdy ale může být i více nebezpečná. V případě nebezpečí se totiž nafoukne a vystřeluje bodliny, které létají až 6 metrů daleko. Bodliny obsahují jed a pokud vás zasáhne, musíte použít speciální lektvar na neutralizaci jedů (dá se koupit ve všech obchodech s lektvary). Název: Blatnice Nebezpečnost: pro kouzelníka naprosto neškodná * Velikost: 5 až 10 cm. Výskyt: hlavně okolí kolem Pentagramu. Jinak jižní Evropa a střední Evropa Tato žába má na nohou černé výběžky s ostrými hranami, které používá jako rýč při hloubení děr do země. Je veliká 5 až 10 cm. Živí se kořínky rostlin, které vyhrabává svými nožkami. Žije hlavně v okolí kolem Pentagramu a také v jižní a střední Evropě. Je to ideální zvíře pro hledače pokladů a pěstitele čehokoliv. Do děr, vyhrabaných vycvičenou blatnicí, stačí jen vkládat semena a cibule. Pro žáky 4. ročníku bylinkářství ji lze akceptovat místo jinak povinné sázecí lopatky.

4 2 lekce Název: Borovník ušatý Nebezpečnost: pro kouzelníka naprosto neškodný * Velikost: 50 cm Výskyt: ve střední Evropě, v okolí kolem Pentagramu Borovník ušatý je asi do 50 cm dlouhé zvířátko. Svým vzhledem připomíná kunu nebo lasici. Má nápadně dlouhé uši, kterými slyší i ruchy v okolí až 15 km. Vyskytuje se hlavně ve střední Evropě a nejvíc v okolí Pentagramu. Pro kouzelníky je naprosto neškodný. Jeho trus je léčivý a používá se jako přísada do krémů proti trudovitosti. Nedá se chytit, takže je zatím blíže neprozkoumán. Název: Mourík Nebezpečnost: středně nebezpečný ** Velikost: o trochu větší než liška Výskyt: severní Evropa, oblast kolem Pentagramu Mourík je tvor podobný lišce, ale větší a má mnohem hustší srst. Žije tam, kde roste i Mourovník. Hlavně severní Evropa a oblast kolem Pentagramu. Je to býložravec. Je středně nebezpečný. Když vidí kouzelníka a vycítí, že se ho dotyčný bojí, začne se chovat zvláštně a někdy může i dotyčného napadnout. Ochrana před ním je se ho nebát. Ten, kdo se ho nebojí, tomu vůbec nic neudělá, klidně si ho může i pohladit. Někdy se ale může stát, že je mourík nemocný a tak může napadnout kohokoliv. Jeho srst se občas přidává do nějakých lektvarů. Název: Blatnička Nebezpečnost: více nebezpečná *** Velikost: asi tak 140 cm Výskyt: skoro u každé řeky žije jedna až tři Blatničky. Blatnička je strážce řeky. Je nevelké postavy, hlava žáby, vlasy z pulčích ocásků, oči velké světlé (vodové), ruce a trup lidské, mezi prsty blány a na zádech pod lopatkami žábry, nohy mloka a mohutný ocas jednou tak větší než tělo. Živí se říčními škeblemi a jílem. Její pochoutka je usušená muchomůrka zelená, zalitá odvarem z Půlměsíčního Slunce.Trochu společenská. U řeky žije jedna až tři Blatničky a k tvorům jiného druhu je nedůvěřivá a škodolibá. Chová černé škeble, ve kterých bývají černé perly, tyto zuřivě před každým chrání. Má ráda blýskavé a lesklé věci. Rády zpívají, ale málo komu dovolí, aby jejich zpěv zaslechl. Říká se, že když jejich zpěv zaslechne žena, která čeká dítě, toto narozené dítě se potom stává chráněncem Blatniček. Název: Mlžňák Nebezpečnost: středně nebezpečný ** Velikost: nemá určitou velikost Výskyt: ve všech temných lesích Hlídač Tajemného lesa. Je to vlastně plíživá, hustá, mléčná mlha, co každého nezvaného návštěvníka zahalí a zavede na Blata. Jediný, koho se Mlžňák bojí, jsou Lesní Žínky. Jeho potravou je duše zatracených na Blatech. Žije ve všech temných lesích.

5 3 lekce Název: rarach Nebezpečnost: středně nebezpečný ** Velikost: až 25 cm vysoký Výskyt: kolem Pentagramu a také hlavně v anglickém Cornwallu Je kovově modrý, až 25 cm vysoký a velice nezbedný. Přestože nemá křídla, umí létat. Dorozumívá se pisklavým švitořením, které je srozumitelné jen jiným rarachům. Rodí živá mláďata. Nejčastějším místem výskytu je okolí kolem Pentagramu a anglický Cornwall. Živí se rostlinami. Název: šotek Nebezpečnost: středně nebezpečný ** Velikost: asi 20 cm vysoký Výskyt: zvláště kolem Pentagramu, potom v Británii a Irsku Vyskytuje se hlavně kolem Pentagramu a také v Británii a Irsku a často je zaměňován s rarachy - neumí však létat a je tmavohnědý až černý. Společný je jim ale groteskní smysl pro humor. Je vysoký asi 20 cm. Libuje si ve vlhkém a bažinatém terénu a mláďata se líhnou plně zformovaná, asi 3 cm dlouhá. Živí se kousky bahna. Je středně nebezpečný. Název: sonog Nebezpečnost: pro kouzelníka naprosto neškodný * Velikost: malý, přesná velikost neurčena Výskyt: vytváří sny, takže se dostane do lidské hlavy Sonog je malá kouzelná bytost, která nemá přesnou podobu, protože se mění v to, co chce bytost, kterou navštívil. Jeho tvar mimo sen nebyl nikdy pořádně zjištěn, ale různé domněnky vypráví o malém mužíčkovi stvořeném z mlhy. Vkrádá se lidem do spánku, kde následně vyvolává sny, a to je velmi důležité, neboť člověk se ve svých snech nevědomky srovnává s děním, které prožil, když byl vzhůru. A kdyby lidi neměli sny, bylo by to velmi nebezpečné. Zlé druhy těchto stvoření mohou způsobovat noční můry. Sonog nedělá rozdíly mezi kouzelníky nebo lidmi kouzelnické umění neovládajícími. Není způsob, jak Sonoga přivolat, protože se zjevuje pouze lidem, kteří si to zaslouží. Jsou černokněžníci, kteří neovládají nitrozpyt, a snaží se polapit Sonoga všemožnými pastmi a s jeho pomocí se dostat lidem do snu, což může mít neblahé následky. A opravdu zručný kouzelník by se mohl kdykoli dostat člověku do mysli i za bdělého stavu. Proto jsou velmi dobře chráněni před polapením, které je velmi náročné. Kouzelník musí během svého snu vědomě probudit svou mysl, která skřítka uvězní v jeho hlavě. Sonogové mají i pro tento případ dar iluzí. Mohou člověku vnuknout představu, že mu například hoří hlava nebo že ho někdo volá, a odvrátí tak mysl člověka k pozornosti na jiný předmět a sami potom uprchnou. Sonog se živí malou částí lidských emocí, které vzniknou při snu. Vznik nového Sonoga je velmi vzácný, protože se musí sejít velké množství přírodních jevů, například: duha, mlha, déšť, slunce a další. K tomu ještě musí být vhodné přírodní podmínky.

6 4 lekce Název: Moatas Nebezpečnost: velmi nebezpečný **** Velikost: asi 2 metry vysoký Výskyt: vyskytuje se všude, kde by nalezl svou kořist Je to jedno z nejhorších stvoření, jaké si dokážeme představit. Snaží se jen o to, aby dohnal lidi k sebevraždě. Tomuto přispívá i jeho vzhled. Již odedávna je popisován jako černý ještěr, přibližně 2 m vysoký, chodící jen po dvou nohách, jeho tělo je pokryto šupinami. Ty jsou však zvláštní tím, že jsou napuštěné jedem. Za svými oběťmi se přemisťuje pomocí mysli, vycítí místo, kde má šanci na úspěch. A kořist, kterou si vyhlédne, už jen tak nepustí, pronásleduje ji, dokud nedocílí svého. A málo lidí mu může uniknout bez cizí pomoci. Žije prakticky po celém světě a nejvíce si libuje v temných prostorech, kde je prakticky neviditelný. Největší koncentrace jich je ale ve velkých městech, kde je nadmíra lidí plných stresu a zoufalosti. To je totiž jediné, co potřebují ke svému ďábelskému plánu. Hledají totiž lidi, kteří se v někom zklamali a bojí se ostatních lidí. Číhá na ně v temných parcích, kam se spousty lidí chodí procházet a přemýšlet. Tehdy mají nostalgickou náladu a Moatas svou příležitost. Nabourává se lidem do mysli, kde jim dodává pocit zoufalství, samoty, prázdnoty, méněcennosti a ti, kteří nemají sílu zvládnout tíhu vlastních myšlenek, pak ukončí život. Záměrně lidem podsouvá ty nejhorší vzpomínky, jako jsou křivdy, rozchody, hádky, vlastní chyby, vše na co by člověk raději zapomenul. On je však dokáže vybavit v plné síle a ještě k nim něco přidat. A tím sprovodil ze světa nejednoho člověka či kouzelníka. Moatas se živí negativními emocemi, které ze sebe člověk vydává. A rodí se v podzemních bažinách v místech, na které nikdy nedopadl ani jediný sluneční paprsek. Jeho vývoj trvá přibližně dva týdny. A zemře, pokud mu někdo unikne. To vypadá jako zřídkakdy viděný jev, protože málo lidí dokáže odolat jeho síle, ale jako spousta věcí na tomto světě má i Moatas svůj opak, který lidem dodává pocit bezpečí, přátelství a lásky. Jmenuje se Nopalt. Název: Nopalt Nebezpečnost: pro kouzelníky naprosto neškodný * Velikost: nikdo neví přesnou velikost Výskyt: všude, kde může pomoci Je to jedno z nejlepších stvoření na této planetě. Bývá popisována bílá vlčice, ale její podobu si pamatuje jen málokdo. Jakmile splní svůj úkol a zachrání člověka před Moatas, vytratí se z jeho vzpomínek. A to tak, že člověk přisuzuje svou změnu buď sám sobě, a nebo osobě, která mu v jeho nelehké době pomohla. Pamatovat si ji může pouze ten, kdo v ni věří. Jejím hlavním posláním je vnášet lidem do života štěstí, radost a pocit bezpečí. Osobu, která potřebuje pomoct, vycítí svým čichem stejně jako Moatas. A docela podobným způsobem jim pomáhá. Promítá jim jejich nejlepší vzpomínky a věci, které ještě nestihli udělat. Pokud jednoho člověka ovládá jak Moatas tak Nopalt, rozhoduje jen síla člověka. Buď chce žít a nebo nechá zvítězit stranu druhou. Co hraje pro Moatas je i fakt, že vzdát život a nemuset již řešit všední problémy je mnohem lákavější představa než se s nimi dennodenně potýkat. Bohužel i Nopalt zemře, pokud prohraje svůj souboj o lidský život. Jelikož je Nopalt opak Moatase, rodí se na plážích, které přijímají vysoké množství slunečních paprsků. Existuje však ještě jeden způsob, jak Nopalt zemře. Loví ho totiž černokněžníci za záměrem zničení lidstva. Svět bez Nopalt by nemohl existovat, protože jen hrstka šťastlivců se dokáže sama ubránit depresím. Název: Dryáda Nebezpečnost: středně nebezpečná ** Velikost: asi tak 150 cm Výskyt: zvláště oblast kolem Pentagramu - v hloubi lesů Dryáda, neboli duch stromu, žije uvnitř starých rozložitých stromů v hloubi lesů. Přesto, že je zařazována mezi víly, nejde o stvoření tančící na palouku při měsíčku. Dryády střeží les proti vandalům, kteří by ho ničili. Ovládají svá vlastní kouzla, jako například jakýsi druh přemístění. Pokud je strom Dryády zničen, zahyne. Zbarvení kůže dryády osciluje mezi bílou a zelenou. Měří asi tak 150 cm. Vyskytuje se zvláště kolem Pentagramu.

7 5 lekce Název: Lesní mužíček Zařazení: velmi nebezpečný **** Velikost: asi 90 cm Výskyt: hlavně kolem Pentagramu a také v německém Schwarzwaldu Je tvor podobný elfům. Vyskytuje se hlavně kolem Pentagramu a německého Schwarzwaldu. Měří asi 90 cm, má špičatý obličej a pochechtává se pronikavým vysokým smíchem, kterým dokáže okouzlit zvláště děti. Jeho zájmem je odlákat je a sníst. Díky přísným kontrolním opatřením německého ministerstva kouzel se počet obětí v posledních staletích radikálně snížil. Název: Lesní žínky Nebezpečnost: více nebezpečná *** Velikost: přibližně jako průměrná výška kouzelníka Výskyt: ve všech lesích Krásné éterické bytosti, v přítomnosti muže se mění na fúrie, jež se snaží muže utancovat k smrti. Svou potencionální oběť obklíčí a strhnou ho do víru tance, dokud nevypustí duši. Pokud si je chcete naklonit, darujte jim černé perly z říčních škeblí, nesmíte ale ani na jednu žínku zapomenout, jinak jste zatraceni. Neotáčejte se k nim nikdy zády. Pokud se nemůžete žínek zbavit, použijte zaklínadla Latema Semper, které vyvolá velmi silné světlo (zmate divoženky a vy získáte čas potřebný k útěku), případně formule Hostis způsobující popálení útočníka. Název: Nymfa Nebezpečnost: pro kouzelníka naprosto neškodná * Velikost: asi 160 cm Výskyt: skoro všude u vody Nymfy jsou obdobou naší Rusalky. Žijí u vody, tančí na hladině, nebo kolem vodní plochy. Jsou charakteristické svou světlou až namodralou pokožkou a tmavýma očima. Jejich vlasy mohou být modrozelené, ale i blond až rezavé. Není známo, že by jakkoliv škodily.

8 6 lekce Název: Fairy Nebezpečnost: pro kouzelníka naprosto neškodná* Velikost: asi 165 cm Výskyt: hlavně kolem Pentagramu, severní Evropa a východní Evropa Fairy bývá často zaměňována s vílou. Narozdíl od ní je však mnohem menší a na zádech má křídla podobná motýlím. Fairy obletují květiny, najdete je na skrytých, většinou lesních pasekách. Pro kouzelníky i nekouzelníky jsou neškodné. Někdy jsou využívány jako ozdoby. Název: Víla Nebezpečnost: středně nebezpečná** Velikost: asi 165 cm Výskyt: kolem Pentagramu, ve střední a jižní Evropě a v střední Americe Víly, neboli rusalky, jsou svůdná stvoření, která mají svůj původ v Evropě. Jsou to půvabné mladé dívky - nebo tak alespoň vypadají. Jejich krása je přímo závratná a dokáže přimět muže k nejrůznějším pošetilostem. Mají dlouhé vlasy, jež jsou tak světlé, že se zdají být bílé. Drobná a nesmírně pohledná stvořeníčka s minimální inteligencí a jsou využívána kouzelníky především k dekoraci. Žije v lesích na pasekách a je vybavena jistými kouzelnými schopnostmi k odhánění dravců (např. auguroni..), má hašteřivou povahu, ale protože je velmi marnivá, zkrotne, má-li posloužit jako ornament, kde vyniknou její nádherná motýlí křídla. Víla neumí mluvit!!! Rozmnožuje se kladením vajec. Dokáže vrhat oheň. Pokud se rozčílí, její tvář se protáhne a ztratí svou krásu.


Stáhnout ppt "POKT-Jak proti kouzelným tvorům Napsala Andromeda N. Tonksová."

Podobné prezentace


Reklamy Google