Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Procvičování vzorce. Vzorce  (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2  (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2 (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2  Oba.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Procvičování vzorce. Vzorce  (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2  (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2 (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2  Oba."— Transkript prezentace:

1 Procvičování vzorce

2 Vzorce  (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2  (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2 (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2  Oba dohromady Oba dohromady  Vzorce pozpátku Vzorce pozpátku  Ještě jednu rundu Ještě jednu rundu Vyberte si, od kterých příkladů chcete procvičovat

3 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (x + 5) 2 = (x + 8) 2 = (4x + 1) 2 = (3x + 1) 2 = (2x + 4) 2 = (3x + 5) 2 = (5x + 4) 2 = x 2 + 10x + 25 x 2 + 16x + 64 16x 2 + 8x + 1 9x 2 + 6x + 1 4x 2 + 16x + 16 9x 2 + 30x + 25 25x 2 + 40x + 16 Výsledek Pokračovat

4 (A - B) 2 = A 2 - 2AB + B 2 (x - 4) 2 = (x - 9) 2 = (5x - 1) 2 = (7x - 1) 2 = (2x - 8) 2 = (4x - 2) 2 = (6x - 5) 2 = x 2 - 8x + 16 x 2 - 18x + 81 25x 2 - 10x + 1 49x 2 - 14x + 1 4x 2 - 32x + 64 16x 2 - 16x + 4 36x 2 - 60x + 25 Výsledek Pokračovat

5 Nyní vše dohromady: (x + 3) 2 = (x - 6) 2 = (3x + 1) 2 = (8x - 1) 2 = (4x + 3) 2 = (6x + 2) 2 = (3x - 4) 2 = x 2 + 6x + 9 x 2 - 12x + 36 9x 2 + 6x + 1 64x 2 - 16x + 1 16x 2 + 24x + 9 36x 2 + 24x + 4 9x 2 - 24x + 16 Výsledek Pokračovat

6 Vyzkoušejte vzorec pozpátku (x + 3) 2 = (x + 5) 2 = (x + 8) 2 = (x + 4) 2 = (x - 1) 2 = (x - 3) 2 = (x + 7) 2 = (x - 5) 2 = x 2 + 6x + 9 x 2 + 10x + 25 x 2 + 16x + 64 x 2 + 8x + 16 x 2 - 2x + 1 x 2 - 6x + 9 x 2 + 14x + 49 x 2 - 10x + 25 Výsledek Pokračovat

7 Ještě jednu rundu (x + 7) 2 = (x + 9) 2 = (x + 10) 2 = (x + 6) 2 = (x - 3) 2 = (x - 5) 2 = (x + 12) 2 = (x - 10) 2 = x 2 + 14x + 49 x 2 + 18x + 81 x 2 + 20x + 100 x 2 + 12x + 36 x 2 - 6x + 9 x 2 - 10x + 25 x 2 + 24x + 144 x 2 - 20x + 100 Výsledek


Stáhnout ppt "Procvičování vzorce. Vzorce  (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2  (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2 (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2  Oba."

Podobné prezentace


Reklamy Google