Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzorce na umocnění (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 ( + ) 2 = 2 + 2.. + 2 Pokračovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzorce na umocnění (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 ( + ) 2 = 2 + 2.. + 2 Pokračovat."— Transkript prezentace:

1

2 Vzorce na umocnění

3 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 ( + ) 2 = Pokračovat

4 ( + ) 2 = (  +  ) 2 =  .  +  2 (  +  ) 2 =  .  +  2 (  +  ) 2 =  .  +  2 ( + ) 2 = Pokračovat

5 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (x + 3) 2 = = x x = x 2 + 6x + 9 A = x B = 3 Pokračovat

6 (x + 3) 2 = ( + ) 2 = = = x 2 + 6x + 9 x 3 ( + ) 2 = xx 33 Pokračovat

7 (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 (2x + 5) 2 = = (2x) x = 4x x + 25 A = 2x B = 5 Pokračovat

8 (2x + 5) 2 = ( + ) 2 = = = 4x x x 5 ( + ) 2 = Pokračovat 2x

9 Další příklady (x + 4) 2 = (x + 7) 2 = (2x + 1) 2 = (3x + 1) 2 = (2x + 3) 2 = (3x + 2) 2 = (5x + 4) 2 = x 2 + 8x + 16 x x x 2 + 4x + 1 9x 2 + 6x + 1 4x x + 9 9x x x x + 16 Výsledek Pokračovat

10 (A – B) 2 = A 2 – 2AB + B 2 ( - ) 2 = 2 – Pokračovat

11 Vyzkoušejte si to: (x - 3) 2 = (x - 5) 2 = (2x - 1) 2 = (4x - 1) 2 = (2x - 4) 2 = (3x - 2) 2 = (6x - 4) 2 = x 2 - 6x + 9 x x x 2 - 4x x 2 - 8x + 1 4x x x x x x + 16 Výsledek Pokračovat

12 Nyní vše dohromady: (x + 3) 2 = (x - 6) 2 = (3x + 1) 2 = (8x - 1) 2 = (4x + 3) 2 = (6x + 2) 2 = (3x - 4) 2 = x 2 + 6x + 9 x x x 2 + 6x x x x x x x + 4 9x x + 16 Výsledek


Stáhnout ppt "Vzorce na umocnění (A + B) 2 = A 2 + 2AB + B 2 ( + ) 2 = 2 + 2.. + 2 Pokračovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google