Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.17 Pokoj pro hosta Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí uspořádání pokoje pro hosta Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU

2 Hotelové pokoje bývají většinou jednolůžkové a dvoulůžkové s možností přistýlky dalšího lůžka. Většina pokojů je vybavena jako obytná ložnice, to znamená, že mimo přespání nám umožňuje i denní pobyt. Pokoje musí mít příjemné osvětlení a poměr plochy oken k podlaze nesmí být menší než 1:8. Jednolůžkový pokoj musí mít podlahovou plochu alespoň 10m2 Apartmá se rozlišuje od pokoje tím, že je ložnice stavebně oddělena od obytné části. Je doplněno koupelnou a toaletou, mnohdy i kuchyňkou (mini barem), pracovnou apod..

3 Nábytek Lůžka jsou většinou dřevěná s matracemi, ve dvoulůžkových mnohdy francouzská postel („vysoké letiště“). Pohovka slouží jako přistýlka. Noční stolek slouží na lampičku,rádio a odložení osobních věcí hosta. Peřiňák slouží k uskladnění lůžkovin (pokojská), hostovi slouží k odkládání věcí, nebo jako podstavec pod televizor, telefon. Stůl slouží k běžnému použití, je možné na něj servírovat pokrmy a nápoje. Židle a křesla jsou většinou čalouněné Skříně jsou v předsíní, vestavěné (součástí jsou ramínka)

4 Ostatní doplňky Vytváří intimní prostředí, které je v souladu s celkovým zařízením. Koberce tlumí kroky a tepelně izolují. Obrazy Noční lampička apod…

5 Koupelna, sprchovací kout, WC Umývadlo s tekoucí teplou vodou Zrcadlo Polička na toaletní potřeby (mýdlo a šampon) Ručník a osuška Sklenička na čištění zubů Toaletní papír Odpadový košík Předložka před sprchu

6

7

8 Použité zdroje: Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005 Učebnice – Stolničení, autor Gustav Salač, nakladatelství SPN Praha n.p., 1979


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google