Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace IS Krizkom při ukázce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace IS Krizkom při ukázce"— Transkript prezentace:

1 Prezentace IS Krizkom při ukázce
uložení a výdeje pohotovostních zásob pro pracovníky KÚ a ORP květen 2011

2 ÚVOD SSHR zajistila vytvoření, uživatelské testování a zkušební provoz
Informačního systému k podpoře řízení a koordinace využívání věcných zdrojů v průběhu krizových situací „IS Krizkom“ Do uživatelského testování IS Krizkom v roce 2010 a 2011 byli zapojeni uživatelé ze všech úrovní KŘ (ÚSÚ, KÚ, HZS krajů a ORP) a dále ochraňovatelé (PZ, ZHP). Návrhy a připomínky byly využity již při vývoji IS nebo byly zahrnuty do požadavků na další rozvoj IS v roce 2011.

3 IS KRIZKOM Provozní stavy IS Pohotovostní stav IS - 365 dnů v roce
Umožňuje: prohlížení dat a informací podle rozsahu oprávnění orgánu KŘ – a to: z IS ARGIS o nezbytných dodávkách (ND a DMD), hmotných rezervách (HR) a mobilizačních rezervách (MR) a jejich ochraňovatelích, z IS KIS KD o pohotovostních zásobách (PZ), zásobách pro humanitární pomoc (ZHP) a jejich ochraňovatelích. V cílovém stavu o všech státních hmotných rezervách (tj. i o HR a MR).

4 IS KRIZKOM B. Aktivní stav IS za KS nebo na základě rozhodnutí o aktivaci Umožňuje: Vytvoření a řešení požadavků na věcné zdroje a podporu jejich řešení Oběh požadavků na věcné zdroje ( KŠ ORP, KŠ KÚ, ÚKŠ, KŠ ÚSÚ, KŠ SSHR, ochraňovatelé SHR), Zajištění realizace a informování o stavu řešení požadavků na věcné zdroje Notifikace Prohlížení dat stejně jako v pohotovostním stavu (navíc data o MZHP a nabídkách humanitární pomoci)

5 KRIZKOM – aktivní stav Druhy provozu IS podle území
pro území kraje nebo současně i více krajů (v pravomoci kraje) pro území kraje se zapojením určených ÚSÚ pokud rozhodne vláda o podpoře pro úroveň krajů, ale není aktivován ÚKŠ (v pravomoci SSHR) pro celé území ČR nebo její část - pokud je aktivován ÚKŠ a dotčené KŠ všech úrovní ÚSÚ, JSÚ, krajů, UO (v pravomoci ÚKŠ-SSHR)

6 Provoz pro pro celé území ČR nebo její část – aktivován ÚKŠ
KŠ ÚSÚ ÚKŠ OPS KŠ ÚSÚ KŠ SSHR KŠ JSÚ KŠ KRAJE KŠ KÚ Ochraňovatel SHR KŠ UO (ORP) součinnost v IS mimo IS cestou IS přeprava VZ vrácení neúplného požadavku

7 Provoz pro - pro území kraje se zapojením určených ÚSÚ (bez aktivace ÚKŠ)
KŠ SSHR ÚSÚ KŠ KRAJE KŠ KÚ Ochraňovatel SHR KŠ UO (ORP)

8 Provoz – pro území kraje (bez zapojení ÚKŠ nebo ÚSÚ)
KŠ KRAJE KŠ KÚ KŠ UO (ORP)

9 IS KRIZKOM

10

11

12 Menu jen pro ochraňovatele a ÚSÚ

13

14

15

16

17

18

19

20 Využití IS Krizkom za KS
1. Upozornění na aktivaci IS Krizkom (upozornění pomocí SMS, em a WS na vyhlášení krizového stavu, nebo uvedení IS Krizkom do „Aktivního stavu“ z jiného důvodu ) 2. Upozornění na úkol v IS Krizkom Podmínka pro zasílání zpráv (SMS, ů, WS): Uživatel musí mít „nastaveno“ vyrozumívání v Systému upozorňování

21 Využití IS Krizkom ochraňovateli za KS
1. Upozornění na aktivaci IS Krizkom (vyhlášení krizového stavu) Zpráva na Od: :31 je v KRIZKOM založena: Krajská krize se zapojením určených ÚSÚ/Prověrka 1/2011_ZLk. Více na: Vytvořeno: :37 Určeno pro:

22 Využití IS Krizkom ochraňovateli za KS
2. Upozornění na úkol v IS Krizkom Zpráva na Ve stavu 4150-Rozhodnuto částečně Vám byl doručen k rozhodnutí požadavek č.: CZ072/ /01f37/5. Více na: Vytvořeno: :57 Určeno pro: …………………….

23

24

25 : Rozhodnutí

26 Realizace vyskladnění
Na základě pokynu a informací z Rozhodnutí předsedy SSHR (Ř OPH) zahájí ochraňovatel vyskladňování SHR (PZ nebo ZHP), s využitím KIS KD připraví Výdejku připraví SHR k vydání (přepravě), provede fyzické vyskladnění a vyhotoví „Protokol o předání a převzetí SHR. Protokol potvrdí v IS Krizkom „Vyskladnění“

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 :MZe_souhlas

40 :Rozhodnutí

41 Změna stavu požadavku z Řešeno na Vyřízeno
až odběratel (žadatel) potvrdí dodání SHR (převzetí)

42 Potvrzení dodání SHR (PZ, ZHP) odběratelem (žadatelem)

43

44

45

46

47

48 Děkuji za pozornost. Ing. Jiří Abert Tel. č
Děkuji za pozornost. Ing. Jiří Abert Tel. č.: Fax: Mobil:


Stáhnout ppt "Prezentace IS Krizkom při ukázce"

Podobné prezentace


Reklamy Google