Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podnikový management Garant předmětu: Prof. Ing. Petr Němeček, DrSc Aktualizovat obsah předmětu vzhledem k vývoji v teorii a požadavkům současné praxe.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podnikový management Garant předmětu: Prof. Ing. Petr Němeček, DrSc Aktualizovat obsah předmětu vzhledem k vývoji v teorii a požadavkům současné praxe."— Transkript prezentace:

1 Podnikový management Garant předmětu: Prof. Ing. Petr Němeček, DrSc Aktualizovat obsah předmětu vzhledem k vývoji v teorii a požadavkům současné praxe. Akcentace postavení vlastníka, možností přístupu ke zdrojům a projevům globalizace. Uplatnit: Procesní management, Znalostní management. Chaos management, Change management, Human Interaction management, HIM, Constraint management (omezení).

2 Podnikový management VVíce užívat případové studie uvádějící přístupy a postupy úspěšných firem tuzemských a zahraničních. UUplatnit poznatky z českého managementu rozvinutím Baťova systému řízení pro obohacení předmětu se zdůrazněním nesporných pozitiv užitého a fungujícího systému, který je světově uznáván jako originální a plně funkční. Zahrnout strategii firmy, charakteristiku systému, dokonalou technickou a ekonomickou přípravu, samosprávu dílen, formy a způsob nákupu a prodeje a také sociální a vzdělávací systém užívaný u firmy.

3 Podnikový management Zařadit rozvíjení schopností a kompetencí v oblastech: posuzovací kompetence - vyjadřuje schopnost a možnost hodnotit z hlediska výkonnosti, koncepční kompetencí se rozumí šikovnost rozvíjet koncepce a stanovit jejich hlavní body, integrační kompetence neznamená jen mož­nost posuzovat výkonnosti a definovat koncepce a jejich obsahy, ja­ko financování či management projektů - od pro­cesu integrace tvorby hodnot až po možnost vy­tvořit z nich nakonec ucelený systém, systémová kompetence se považuje za nejvyšší kompetenční stupeň a týká se možnosti, vývoje a produkce základních kompetencí pro možnost získání výhod uceleného systému vlastního výkonu.

4 Podnikový management Zaměřit obsah práce manažera na pochopení a uspokojení potřeb, potřebnosti uvážit procesy ve smyslu přidané hodnoty, obdržení výsledků procesní výkonnosti a účinnosti, a neustálého zlepšování procesů založeného na objektivním měření.


Stáhnout ppt "Podnikový management Garant předmětu: Prof. Ing. Petr Němeček, DrSc Aktualizovat obsah předmětu vzhledem k vývoji v teorii a požadavkům současné praxe."

Podobné prezentace


Reklamy Google