Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová."— Transkript prezentace:

1 Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová

2 Úkoly pedagogických fakult Seznámení učitelů fakult s RVP Zpracování nových studijních oborů a jejich předložení k akreditaci Obsahová inovace stávajících studijních plánů Změny v pojetí jednotlivých předmětů Celoživotní vzdělávání Tvorba učebnic a dalších materiálů

3 a)Seznámení učitelů fakult s RVP  tvořit školní vzdělávací program,  učit v souladu s RVP a podle ŠVP. Učit budoucí učitele

4 b)Zpracování nových studijních oborů a jejich předložení k akreditaci Odpovídá struktura studijních oborů založená na dvouoborovém vzdělávání učitelů potřebám praxe? ?

5 c )Obsahová inovace stávajících studijních plánů Rozšířit spolupráci mezi odbornými katedrami a katedrami pedagogiky a psychologie při výuce odborných didaktik. Umožnit studentům zažít již během studia „na vlastní kůži“ zrušení hranic mezi jednotlivými předměty, rozšířit vzájemnou spolupráci odborných kateder. Úkol: Těsněji propojit předmětové didaktiky s pedagogickými a psychologickými disciplínami.

6 d)Změny v pojetí jednotlivých předmětů Vysokoškolské studium je často poslední možností, jak „přetvořit“ učitele a jeho prostřednictvím změnit vzdělávání na základních a středních školách.

7 e)Celoživotní vzdělávání vlastní realizace dalšího vzdělávání učitelů evaluace dalšího vzdělávání

8 f)Tvorba učebnic a dalších materiálů Vznik týmů sestavených z učitelů základních a středních škol, z vysokoškolských učitelů i dalších odborných pracovníků.

9 Úspěšnost rámcových vzdělávacích programů bude záviset na učitelích.


Stáhnout ppt "Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová."

Podobné prezentace


Reklamy Google