Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přenos dat Prezentace na téma: RedTacton. RedTacton Red-T-acton: Red = a warm color Red-T-acton: Red = a warm color T = touch T = touch Acton = action.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přenos dat Prezentace na téma: RedTacton. RedTacton Red-T-acton: Red = a warm color Red-T-acton: Red = a warm color T = touch T = touch Acton = action."— Transkript prezentace:

1 Přenos dat Prezentace na téma: RedTacton

2 RedTacton Red-T-acton: Red = a warm color Red-T-acton: Red = a warm color T = touch T = touch Acton = action Technologie patřící do HAN (Human Area Network) Technologie patřící do HAN (Human Area Network) Technologie RedTacton slibuje přenášet data mezi počítači a lidským tělem rychlostí 10Mbit/s. Technologie RedTacton slibuje přenášet data mezi počítači a lidským tělem rychlostí 10Mbit/s.

3 Human Area Network (HAN) HAN sítě ke spojení nevyužívají žádné elektromagnetické nebo světelné pulsy. Stačí jim slabé elektrické pole, které pokrývá každé lidské tělo. HAN sítě ke spojení nevyužívají žádné elektromagnetické nebo světelné pulsy. Stačí jim slabé elektrické pole, které pokrývá každé lidské tělo.

4 Princip RedTacton Microsystems Integration Laboratories vyvinuli speciální transceivery - označované jako RedTacton, které ke své činnosti využívají optické senzory, které měří výkyvy v intenzitě elektrického pole lidského těla. K tomu jim slouží miniaturní lasery a krystaly. Microsystems Integration Laboratories vyvinuli speciální transceivery - označované jako RedTacton, které ke své činnosti využívají optické senzory, které měří výkyvy v intenzitě elektrického pole lidského těla. K tomu jim slouží miniaturní lasery a krystaly.

5 Vysílač navodí slabé elektrické pole na povrchu těla. Elektrické pole nese data do RedTacton receiveru, kde pulsy ovlivňují optické vlastnosti zde uloženého krystalu. Každá jeho změna je pak zachycována laserovým paprskem, který ji jako elektrický signál posílá na speciální detekční obvod, kde jsou data převedena zpět na digitální signál. Vysílač navodí slabé elektrické pole na povrchu těla. Elektrické pole nese data do RedTacton receiveru, kde pulsy ovlivňují optické vlastnosti zde uloženého krystalu. Každá jeho změna je pak zachycována laserovým paprskem, který ji jako elektrický signál posílá na speciální detekční obvod, kde jsou data převedena zpět na digitální signál.

6 Přirozeně vyskytující se elektrické pole indukované na povrchu lidského těla se ztrácí do země, proto je toto elektrické pole výjimečně slabé a nestabilní.

7 Fotonový senzor elektrického pole použitý v RedTacton může změřit nezávislé změny bez toho aniž by byl ovlivněn rušením. Následkem toho, přijaté křivky nejsou zdeformovány, bez ohledu na umístění přijímače.

8 Použití v praxi

9 RedTacton tranciever (PC card type) Rychlost: 10 Mbps Protokol: TCP/IP Metoda: Half-duplex Interface: PCMCIA Rychlost: 10 Mbps Protokol: TCP/IP Metoda: Half-duplex Interface: PCMCIA

10 RedTacton transceiver (hub type) Rychlost: 10 Mbps Protokol: TCP/IP Metoda: Half-duplex Interface: RJ45 Rychlost: 10 Mbps Protokol: TCP/IP Metoda: Half-duplex Interface: RJ45

11 RedTacton device (box type) Zatím výrobce neuvádí žádné specifikace Zatím výrobce neuvádí žádné specifikace

12 Praktické využití Dotkne-li se někdo například plakátu, pak by informace o výrobku i objednací formuláře mohly být odeslány hned do počítače této osoby. Při setkání už by si prý také lidé nemuseli vyměňovat navštívenky; při potřesu rukou by se veškeré údaje přenesly skrze ruce do jejich mobilů či počítačů. Dotkne-li se někdo například plakátu, pak by informace o výrobku i objednací formuláře mohly být odeslány hned do počítače této osoby. Při setkání už by si prý také lidé nemuseli vyměňovat navštívenky; při potřesu rukou by se veškeré údaje přenesly skrze ruce do jejich mobilů či počítačů. Konec přenášení fotografií z fotooaparátu do počítače pomocí USB kabelu - prostě v jedné ruce (nebo ho necháte v pouzdře na opasku) podržíte foťák, druhou se "dotknete síťového senzoru" na svém PC a chvíli počkáte - dokonce se nebudete muset ani přímo dotýkat, proto jsem slovo "dotknete" ponechal v uvozovkách. NTT RedTacton nepotřebuje, narozdíl od konkurenčních technologií (Microsoft či IBM) přímý kontakt s kůží. A pokud se bojíte proudu probíhajícího tělem? Ani to nemusíte, RedTacton nic takového také nepotřebuje. Konec přenášení fotografií z fotooaparátu do počítače pomocí USB kabelu - prostě v jedné ruce (nebo ho necháte v pouzdře na opasku) podržíte foťák, druhou se "dotknete síťového senzoru" na svém PC a chvíli počkáte - dokonce se nebudete muset ani přímo dotýkat, proto jsem slovo "dotknete" ponechal v uvozovkách. NTT RedTacton nepotřebuje, narozdíl od konkurenčních technologií (Microsoft či IBM) přímý kontakt s kůží. A pokud se bojíte proudu probíhajícího tělem? Ani to nemusíte, RedTacton nic takového také nepotřebuje.

13 Praktické využití Redtacton technologie předpokládá že bude využita jako bezpečnostní systém. Identifikační karta bude vysílat signál Vaším těle a senzor na dveřích bude detekovat, jestli máte povolený vstup. Redtacton technologie předpokládá že bude využita jako bezpečnostní systém. Identifikační karta bude vysílat signál Vaším těle a senzor na dveřích bude detekovat, jestli máte povolený vstup.

14 Praktické využití Kopírování bude probíhat, tak že bude držet v ruce vzor, který bude mít v sobě RedTacton vysílač, který bude Vaším tělem přenášet data do kopírky Kopírování bude probíhat, tak že bude držet v ruce vzor, který bude mít v sobě RedTacton vysílač, který bude Vaším tělem přenášet data do kopírky

15 Praktické využití Při obchodních schůzkách už si nebudete muset měnit vizitky Při obchodních schůzkách už si nebudete muset měnit vizitky

16 Praktické využití Na příklad telefonní seznam, adresy, emaily, atd. svých blízkých, budete mít stále k dispozici a nebudete je muset složitě hledat Na příklad telefonní seznam, adresy, emaily, atd. svých blízkých, budete mít stále k dispozici a nebudete je muset složitě hledat

17 Praktické využití Po usednutí do auta, se pomocí RedTacton nastaví poloha sedačky, teplota ve vozidle a jiné parametry Po usednutí do auta, se pomocí RedTacton nastaví poloha sedačky, teplota ve vozidle a jiné parametry

18 Praktické využití RedTacton funguje i pod vodou, proto předpokládají velké využití u profesionálních potápěčů. RedTacton funguje i pod vodou, proto předpokládají velké využití u profesionálních potápěčů.

19 Praktické využití RedTacton by měl najít využití i v medicíně. RedTacton by měl najít využití i v medicíně. Jako komunikační metoda se zařízeními uvnitř lidského těla

20 Transceivery RedTacton Transceivery mají v současnosti spotřebu okolo několika stovek miliwattů. Tvůrci očekávají jejich ještě většími miniaturizaci, takže je bude možné implementovat do zařízení formátu dnešních paměťových karet typu CF, SD nebo MemoryStick. Transceivery mají v současnosti spotřebu okolo několika stovek miliwattů. Tvůrci očekávají jejich ještě většími miniaturizaci, takže je bude možné implementovat do zařízení formátu dnešních paměťových karet typu CF, SD nebo MemoryStick.

21 RedTacton RedTacton je na trhu očekáván příští rok RedTacton je na trhu očekáván příští rok Zajímavý je také fakt, že koncová zařízení nepotřebují přímý dotek s pokožkou, stačí jim vzdálenost do 20cm. Funguje tedy přes oblečení, boty, dokonce ve vodě, přes dřevo, kov, plast, sklo, atd. Zajímavý je také fakt, že koncová zařízení nepotřebují přímý dotek s pokožkou, stačí jim vzdálenost do 20cm. Funguje tedy přes oblečení, boty, dokonce ve vodě, přes dřevo, kov, plast, sklo, atd.

22 Porovnání s Bluetooth Výhoda oproti v současné době používaném systému Bluetooth je podle vynálezce této technologie například v jednoduchosti a přímosti výběru koncových zařízení - zatímco když zapnete Bluetooth na veřejnosti, můžete najít spoustu různých zařízení ke kterým by jste se mohli připojit. Výhoda oproti v současné době používaném systému Bluetooth je podle vynálezce této technologie například v jednoduchosti a přímosti výběru koncových zařízení - zatímco když zapnete Bluetooth na veřejnosti, můžete najít spoustu různých zařízení ke kterým by jste se mohli připojit.

23 Závěr Bohužel RedTacton je stále v testování, proto Vám nebylo zveřejněno více informací, ale možná je to nová technologie, která najde velké uplatnění v dnešním světě Bohužel RedTacton je stále v testování, proto Vám nebylo zveřejněno více informací, ale možná je to nová technologie, která najde velké uplatnění v dnešním světě

24 Závěr II Děkuji za pozornost, doufám, že jsem Vás neuspal a něco jste se dozvěděli. Děkuji za pozornost, doufám, že jsem Vás neuspal a něco jste se dozvěděli. Zdroj prezentace: www.redtacton.com Zdroj prezentace: www.redtacton.com


Stáhnout ppt "Přenos dat Prezentace na téma: RedTacton. RedTacton Red-T-acton: Red = a warm color Red-T-acton: Red = a warm color T = touch T = touch Acton = action."

Podobné prezentace


Reklamy Google