Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace."— Transkript prezentace:

1

2 * V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace * přehrávače – CD, DVD, MP3, MP4… * digitální fotoaparáty a kamery * zařízení pro komunikaci – WiFi, BlueTooth…

3 * z fyziky znáte spojitý signál (zvukové vlny, průběh el. proudu, elektromagnetické záření apod.) * může v čase nabývat neomezené množství hodnot * digitální (diskrétní) nabývá jen pouze omezené množství hodnot * digitální technologie pracují obvykle s hodnotami * 1/0 (ano/ne, zapnuto/vypnuto), někdy také I/O

4 * jestliže k nějakému digitálnímu zařízení přivádíme spojitý signál, případně je spojitý signál na výstupu tohoto zařízení, musí toto zařízení obsahovat obvody, které převedou spojitý signál na digitální a naopak * jsou to tzv. A/D nebo D/A převodníky * Která zařízení by to mohla být? Znáš taková? * mp3 přehrávač * CD přehrávač * diktafon * zvukové karty

5 * Která zařízení si představíš pod pojmem digitální technologie (digitální technika)? * Pokus se vysvětlit slovo „digitální“ * S kolika hodnotami pracuje digitální signál? A které to jsou hodnoty? * Jaký obvod potřebují zařízení, které pracují i s analogovým signálem? A která jsou to například? Výborně!

6 * Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: 10. 9. 2012 * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě.


Stáhnout ppt "* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace."

Podobné prezentace


Reklamy Google