Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně."— Transkript prezentace:

1 Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně

2 Koncept praxí a stáží2 Fakulta sociálních studií Katedra psychologie

3 Koncept praxí a stáží3 Projekt IKAPSY http://www.opvk.fss.muni.cz/ikapsy/http://www.opvk.fss.muni.cz/ikapsy/

4 Koncept praxí a stáží4 Povinné praxe a stáže na katedře psychologie FSS MU PSY413 Praxe a stáže (manželství, rodina) garant: Mgr. Milan Pilát/ aisistent: PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví) garant: Mgr. Kateřina Novotná/ asistent: Bc. Martina Černíková PSY415 Praxe a stáže (organizace, firmy) garant: doc. PhDr. Martin Vaculík, Ph.D./ asistent: Mgr. Marie Součková PSY413 Praxe a stáže (poradenství - děti, mládež) garant: PhDr. Ivana Poledňová, CSc./ asistent: Mgr. Milan Růžička

5 Koncept praxí a stáží5 Kdy si zapisovat praxe? Doporučený studijní plán: Psychologie magisterské studium Praxi je doporučeno absolvovat ve 3. a 4. semestru studia Studenti by si neměli praxi zapsat v prvním semestru studia (prerekvizity) Výňatek se studijního katalogu:

6 Koncept praxí a stáží6 Co první semestr? Studenti mají možnost obeznámit se s některými pracovišti pomocí „dní psychologa ve zdravotnictví, poradenství a organizaci“ Některé akce s podrobnými informacemi jsou již k dispozici na stránkách IKAPSY: http://www.opvk.fss.muni.cz/ikapsy/praxe-a-staze# http://www.opvk.fss.muni.cz/ikapsy/praxe-a-staze# Studenti prvního semestru studia mají přednostní právo účastnit se těchto akcí.

7 Koncept praxí a stáží7 Model praxí a stáží Efektivita

8 Koncept praxí a stáží8 Před nástupem na praxi Každá praxe má svého garanta a asistenta, na ně se můžete obrátit se svými dotazy jako na hlavní kontaktní osoby. Každá praxe a stáže má svá specifika a taky jiné povinnosti pro splnění. Student se s nimi obeznámí na úvodním setkání do předmětu nebo ze sylabů jednotlivých praxí a stáží. Úvodní setkání do předmětu a závěrečné kolokvium – Slouží studentům, garantům, asistentům, pracovištím i katedře. Před nástupem na praxi ve všech praxích a stážích student podepisuje Etický kodex, který se zavazuje plnit.

9 Koncept praxí a stáží9 Podpora studentů Studentský blog – zajišťuje možnost komunikace mezi studenty všech praxí a stáží (nejen těch, kdo mají mají zapsaný předmět). Vznikl z iniciativy studentů. Jeho funkčnost je vázaná na ochotu studentů sdělovat své zkušenosti s praxí a také na potřebě studentů ptát se a získávat informace o praxích. Nachází se na centrumfss.blogspot.com centrumfss.blogspot.com

10 Koncept praxí a stáží10 Přímá podpora studentů Do konce roku 2013 může student čerpat přímou podporu pro plnění praxí a stáží. Víc informací: http://www.opvk.fss.muni.cz/ikapsy/praxe-a- staze/jak-ziskat-primou-podporu http://www.opvk.fss.muni.cz/ikapsy/praxe-a- staze/jak-ziskat-primou-podporu Prostředky můžete získat na cestovné, ubytování (pokud praxi vykonáváte mimo Brno nebo mimo místo svého bydliště) a poplatek požadovaný organizací.

11 Koncept praxí a stáží11 Děkujeme za pozornost.


Stáhnout ppt "Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně."

Podobné prezentace


Reklamy Google