Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Předprodejní prověřování pozemků, zajišťování podkladů k nemovitostem – nástroje zvyšování atraktivity a zlepšení prodejnosti nemovitostí 2. Inženýrské.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Předprodejní prověřování pozemků, zajišťování podkladů k nemovitostem – nástroje zvyšování atraktivity a zlepšení prodejnosti nemovitostí 2. Inženýrské."— Transkript prezentace:

1 1. Předprodejní prověřování pozemků, zajišťování podkladů k nemovitostem – nástroje zvyšování atraktivity a zlepšení prodejnosti nemovitostí 2. Inženýrské činnosti ve výstavbě – zajišťování podkladů dotčených organizací a jednání na úrovni stavebních a vodoprávních úřadů za účelem komplexního zajištění stavebních povolení, územních souhlasů a dalších druhů úředních rozhodnutí INFORMACE O PROJEKTU: PODPORA PRODEJE RK ASISTENČNÍ SLUŽBA RK Ostrava, 1/2013 © 2010 – 2013 BAUGEBE, ŘEŠENÍ PRO REALITY

2 1. Předprodejní prověřování pozemků, zajišťování podkladů k nemovitostem – nástroje zvyšování atraktivity a zlepšení prodejnosti nemovitostí Proč zajišťovat podklady o možnostech využití ke všem pozemkům nebo stavbám v portfoliu RK? Ve velmi konkurenčním prostředí jako je realitní trh je stále náročnější přesvědčit zákazníky ke koupi pozemku. Jedním z velmi účinných nástrojů je zajištění podkladů k nemovitostem – výrazně přesvědčovací a argumentační nástroj RK. HrozbyPříležitosti, jak hrozbám zabránit Náročnější požadavky zákazníků, nesnadné upoutání pozornosti Zlepšení a významné rozšíření služeb v rozsahu klientského servisu Zhoršení vývoje cen nemovitostíSnížení nákladů na prodej a zvýšení efektivity prodejů Stagnace nebo dokonce zmenšení kupní síly Trénink prodejců, zkvalitnění prodejní sítě – získání vyššího podílu na trhu Další růst konkurenčního prostředíNutnost získat výhody před konkurencí, změna přístupu k zákazníkovi

3 Úvodem Výrazný převis nabídky nad poptávkou znamená vynaložit stále více náročnější úsilí na dosažení prodejních cílů. Oblast obchodů nemovitostmi fascinovala řadu nových firem, které spolu s existujícími, prosperujícími i přežívajícími, společnostmi na realitním trhu tvoří velmi konkurenční prostředí, počínaje od „one man companies“ přes menší a střední lokální firmy až po velké realitní korporace). Každá realitní kancelář řeší stále více problém, jak prodat své produkty. V oboru je příliš mnoho firem a to v kombinaci s tak malým trhem jako je trh nemovitostí v ČR, faktory jako (ne)mobilita pracovních sil a skandálními kauzami a stavebně právní praxí a politikou státu v oblasti stavebnictví posledních let rozhodně nevytváří podmínky fair trade, ale spíše prostor pro ‚pravidla ulice‘. Své portfolio pak prodávají jen ti nejlepší (přičemž to nemusí být nutně ti největší). Proto musí přesvědčovací a argumentační schopnosti prodejců RK musí získat další rozměr již předtím než se klienti ocitnou v rozhodovací fázi. K jejich rozhodnutí potřebují stále více pádnější a jasnější argumenty. Mezi takové argumenty patří možnost předložit podklady k nabízeným nemovitostem, např. k pozemkům vyjádření o sítích a ÚPI k nahlédnutí.

4 Jak prodávat nemovitosti efektivně? Bohužel, na dnešním rychlém trhu není ve většině realitních kanceláří prostor zajišťovat k jednotlivým nemovitostním titulům příslušné podklady. Spoléhají se mnohdy na informace od klientů, někdy nemají k dispozici ani to. Stovky a tisíce titulů v databázi ještě samy o sobě nezaručují, že si klient vybere. Bez příslušných a relevantních informací je pro klienta těžké získat úvěr od solidní bankovní instituce. Tak či tak si tyto informace musí vyžádat. Co může víc svědčit o solidnosti kanceláře než to, že je schopna předložit zájemcům o koupi na požádání podklady o nemovitosti (kromě informací od prodávajícího). Doby, kdy se nabízely pozemky ke stavbě domu, které byly nezastavitelné již na první pohled nebo měly závažné právní vady, jsou nenávratně pryč. Pokud chce solidní realitní kancelář zvýšit prodejnost nabízených nemovitostí, je nutné pro to učinit určité úkony. Ostatně, ani to nemusí dělat realitní kancelář zadarmo: vždyť dokladovatelná zastavitelnost pozemku výrazně zvyšuje jeho hodnotu. Odtud je již jen krok k rozvoji území, zřizování inženýrských sítí a budování stavebních míst se zázemím.

5 Ačkoliv některé realitní kanceláře zahrnují do porfolia svých služeb služby typu vyřízení povolení ke stavbě, je v praxi tato skutečnost pochopitelně s ohledem k počtu nemovitostí mnohdy opomíjena. Existuje také řada dalších faktorů (např. současná poplatková politika v oblasti stavebního zákona, územní plánování měst a obcí a požadavky na novou zastavěnost, stále náročnější podmínky bank na poskytování hypotečních úvěrů), které potenciální klienty spíše odrazují od pozemků, které nejsou prvotřídní nebo kde mohou být v určitém kontextu otazníky. Klienty zajímá také postprodejní servis, který je další dimenzí realitních obchodů, ačkoliv není v tuzemsku rozšířen. Poskytování dalších služeb v oblasti administrace podkladů a vedení stavebního řízení za stavebníka může být dalším zdrojem příjmů realitní kanceláře. Inženýrské činnosti ve výstavbě ve světle současné stavební praxe jsou někdy velmi složitými procesy. K jejich provedení potřebuje realitní kancelář specialistu, který provede všechny potřebné úkony.

6 Proč byste měli spolupracovat se specialistou stavebního inženýringu? Využití synergických efektů RK Odkrytí plného potenciálu nabídky Odstranění rezerv jednotlivých titulů Zvýšení prodejnosti, atraktivity Snížení nákladů na jednotku prodeje Rozšíření předprodejního servisu Usnadnění rozhodování klienta Získání výhod před konkurencí Kladete si často otázku: „Neztrácíme někdy (stále více vzácnějšího) klienta zbytečně?“ Určitě je vždy co zlepšovat, i pokud nemáte potřebu nic měnit. Ti, kteří chtějí zvýšit prodejnost nemovitostí ve své nabídce, se mohou ptát: „Co proti tomu můžeme udělat?“ Je to velmi jednoduché, zavolejte nebo napište, přijedu se představit a prezentovat možný rozsah spolupráce, vypracuji model spolupráce pro krátko-, středně- nebo dlouhodobý kontrakt na bázi dohod o práci konaných mimo zaměstnanecký poměr.

7 Externí specialista stavebního inženýringu provede inženýrské činnosti ve výstavbě pro konkrétního zaměstnavatele – zajišťování podkladů dotčených organizací pro stavbu a jednání na úrovni stavebních a vodoprávních úřadů za účelem komplexního zajištění stavebních povolení, územních souhlasů a dalších druhů úředních rozhodnutí nebo operací pro obchodní transakce (prodej/nákup nemovitostí, změny v katastru, atd.). Po první fázi spolupráce na obchodním případu (podklady pro prodej, dělení a scelování pozemků), se nabízí možnost spolupráce v rámci postprodejních aktivit RK při provádění úkonů s cílem získat povolení ke stavbě, rekonstrukci, stavebním úpravám či přestavbě domu nebo provozovny. Na následující stránce je jen velmi stručný přehled aktivit, které lze nabídnout. Pro úplný přehled navštivte webové stránky a stáhněte přehled prováděných činností.

8 Pro RK, developerskou společnost i soukromé investory zpracuji a zajistím veškeré podklady pro stavbu a příslušenství staveb (stručný přehled viz níže) a povedu řízení o povolení staveb a související činnosti. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ: Ve fázi přípravy: Zpracování PD, podkladů pro SŘ, VDPŘ. Ve fázi povolování stavby: Stanoviska, povolení sjezdu, územní souhlasy, stavební povolení - nová výstavba, stavební úpravy, rekonstrukce, demolice, veškeré změny. VODOPRÁVNÍ ŘÍZENÍ: Studny, vypouštění do podzemních vod - ČOV (individuální, kolektivní), septiky vč. vícestupňového čištění, žumpy*, projednávání způsobu likvidace OV. ŘÍZENÍ PŘED UŽÍVÁNÍM STAVEB: Kolaudační řízení. PROJEDNÁVÁNÍ SE STRANAMI: Zajištění vyjádření a stanovisek dotčených organizací státní správy (DOSS) - HZS, HS, PČR DI, obecní úřady, OŽP, OD, atd. INŽENÝRING: Fáze přípravy: VŘ a zajišťování PD (DSP, DÚR-DÚS, ZDS), HG posudek, posudek RI na pozemku, posudek měření účinnosti EOAR, geo vytýčení a) hranic pozemků - rozdělení, vytýčení místa stavby, umístění stavby s ohledem na energetické potřeby a praktické využití stavby, PBŘ atd. Fáze výstavby: VŘ na zhotovitele stavby, SoD vč. předání stavenišť, smluvně právní podklady, HMG kontrola dodávek (plán, přehled dodávek), předávky a přejímky, kolaudace.

9 Vážení zástupci realitních kanceláří, developerských organizací i individuální zájemci o výstavbu, dovolte, abychom Vám poděkovali za pozornost. Těšíme se na kontakt od Vás, jsme kdykoliv k dispozici. Kontaktní údaje: e-mailbaugebe@gmail.com telefon+420 731 774 120 internethttp://baugebe.blogspot.com PPP_RK PROJEKTY PODPORY PRODEJE RK 890.13


Stáhnout ppt "1. Předprodejní prověřování pozemků, zajišťování podkladů k nemovitostem – nástroje zvyšování atraktivity a zlepšení prodejnosti nemovitostí 2. Inženýrské."

Podobné prezentace


Reklamy Google