Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie"— Transkript prezentace:

1 Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Vypracovali: Matusek Jiří Kalous Jiří Dušánek Michal Stránský Adam

2 popis Jeho celková rozloha je 63 km čtverečních. Nejvyšší bod má nadmořskou výšku 536 m n. m. Nejnižším bodem je 207 m n. m. Park je zalesněn z 84 %, kromě běžných lesních porostů se zde vyskytují mnohé vzácné dřeviny a hlavně endemický jeřáb muk hardeggský.

3 Mapa NP Podyjí

4 Vraní skála

5 Zajímavě tvarované vrby u řeky Dyje
FLÓRA NP Podyjí patří mezi druhově nejbohatší velkoplošná chráněná území ČR. Vyskytuje se zde 77 druhů chráněných rostlin jako kýchavice černá, měsíčnice vytrvalá, brambořík nachový, divizna nádherná, koniklec velkokvětý, kosatec dvoubarvý, volovec vrbolistý, 18 druhů orchidejí a další. Zajímavě tvarované vrby u řeky Dyje

6 u Dyje v NP Podyjí můžete najít i tato "impresionistická“ zákoutí
Ojíněný výhled do NP Podyjí.

7 zvonek rozkladitý lilie zlatohlavá

8 FAUNA Kalous ušatý Vzácné ptáky zastupuje dudek chocholatý, čáp černý, výr velký, skorec vodní a další. V řece bylo zjištěno 32 druhů ryb. Na území parku žije vydra říční, netopýři... Druhů ptáků je zde 152, dvě třetiny z nich zde hnízdí. 7 druhů plazů i značné zastoupení obojživelníků. Hmyz je tu zastoupen také velmi bohatě, za zmínku stojí alespoň 12 zvláště ohrožených druhů motýlů.

9 Dalším novým druhem pro Národní park Podyjí se stalo silně ohrožené ušíčko černé. K několika málo lokalitám tohoto druhu v České republice přibyla počátkem května další na Havranickém vřesovišti.

10 lišák srna na Strážnici volavka

11 konec


Stáhnout ppt "Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie"

Podobné prezentace


Reklamy Google