Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před."— Transkript prezentace:

1

2 Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před více než tisíci lety. Chová se ve Velké Británii, Severní Americe, Holandsku a také v menším počtu v ČR. Polojemnovlnné dlouhovlnné plemeno s kombinovanou užitkovostí s nejednotně zbarvenou vlnou, převažuje však bílá barva, která je ceněna textilním průmyslem. Berani mají výrazné tmavé rohy, bahnice jsou bezrohé. Plemeno vyniká dobrou mléčností, odolností, dlouhověkostí, snadnými porody a dobrými mateřskými vlastnostmi a nenáročností na chovatelské podmínky. Do ČR dovezeno v r. 2008 5 bahnic, v současné době je do KU zapojeno 17 ks. © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 http://www.youtube.com/watch?v=5ZJJIXt1QPE http://www.youtube.com/watch?v=VjW-fsCgWHU http://www.youtube.com/watch?v=Nix4FLGx-pk Prezentace byla vytvořena v rámci řešení projektu FRVŠ 237/2013/G4 © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze


Stáhnout ppt "Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před."

Podobné prezentace


Reklamy Google