Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tónování barev Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Nicol Stavělová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tónování barev Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Nicol Stavělová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT."— Transkript prezentace:

1 Tónování barev Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Nicol Stavělová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Tón barvy nám ukazuje, jak je barva světlá nebo tmavá.
Tónování barev Tón barvy nám ukazuje, jak je barva světlá nebo tmavá. Nejsvětlejší tón je žlutá barva. Nejtmavší tón je fialová.

3 Světlejší tóny jedné barvy vzniknou přidáním vody nebo běloby k dané barvě.
Žlutá → světle žlutá. Čím méně vody nebo běloby k barvě přidáváme, tím je tón barvy tmavší. Modrá → tmavě modrá.

4 Nepatrně červené, nepatrně žluté, nepatrně modré, běloba.
Barva pleti Nepatrně červené, nepatrně žluté, nepatrně modré, běloba. Přidáváním běloby do tmavého základu, vznikne požadovaný odstín. =

5 Téma: ZIMNÍ KRAJINA Technika: malba akrylovými (nebo plakátovými) barvami Úkol: namaluj zimní krajinu (využij pouze modrou barvu, tóny vytvářej mícháním modré barvy s bělobou) Pomůcky: modrá barva běloba paleta ploché štětce, kelímek na vodu výkres A3

6 Zdroje: Využití publikace:
Wattová, F.: Kniha výtvarných nápadů. Svojtka&Co., Praha, 2009 Dickinsová, R. a McCafferty, J.: Kreslíme portrét. Svojtka&Co., Praha, 2003


Stáhnout ppt "Tónování barev Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Nicol Stavělová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT."

Podobné prezentace


Reklamy Google