Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
TASCO ve výživě zvířat: širokospektrální přírodní biostimulant
2
TASCO HLAVNÍ EFEKTY PŮSOBENÍ „TASCO“ U VŠECH DRUHŮ ZVÍŘAT
Jméno a chemický komponent Měření EFEKT VÝHODY ANTIPIRETICKÝ PATENTOVANÝ (kyseliny Fenolová, Fenoly) Rektální teplota Snižuje tělěsnou teplotu zvířatv průběhu období stresu z horka a snižuje relativní hypertermii. Normalizuje teplotu a zvyšuje „tekutost“ krve Vyrovnanější užitkovost, vyšší příjem krmiv, vyšší produkce mléka nebo vajec. ANALGETIKUM FUKOSTEROLY ETOLOGICKÉ POZOROVÁNÍ Snižuje bolest Menší stresový tlak -Zvířata jsou klidnější Efekt typu Nimesuline Zvířata udrží maximální užitkovost také během stresových podmínek (Prostředí,Nemoc, Stres, atd.) TASCO
3
TASCO DALŠÍ ÚČINKY PŮSOBENÍ „TASCO“ U VŠECH DRUHŮ ZVÍŘAT
Jméno a chemický komponent Měření EFEKT VÝHODY PROTI HOREČCE A ZVÝŠENÝM TEPLOTÁM ZVÍŘAT PATENTOVÁNO (CYTOCHININ) VYŠŠÍ PRODUKCE PG1, PG2, TGF1 KRATŠÍ TRVANÍ PATOLOGIE ZVÝŠENÝCH TEPLOT A HOREČEK (PRIMÁRNÍ NEBO SEKUNDÁRNÍ) RYCHLEJŠÍ OBNOVENÍ UŽITKOVOSTI MENŠÍ ZTRÁTY PRODUKCE Z DŮVODU NEMOCÍ “VZTAH” KE KRMIVU KATECHIN, MASNÉ KYSELINY KRÁTKÉHO ŘETĚZCE PŘÍJEM KRMIVA VE VZTAHU KE ZMĚNÁM KRMNÝCH DÁVEK VELMI VYSOKÁ PAMĚŤOVÁ FIXACE CHUŤI ZVÍŘATA SI VELMI RYCHLE ZVYKAJÍ NA NOVÁ KRMIVA KOMERČNÍ EFEKT TASCO
4
Jméno a chemický komponent „MRAMOROVÁNÍ“ SVALOVINY
MENŠÍ VEDLEJŠÍ ÚČINKY PŮSOBENÍ „TASCO“ U VŠECH DRUHŮ ZVÍŘAT Jméno a chemický komponent Měření EFEKT VÝHODY ANTIKOKCIDIE PATENTOVÁNO SČÍTÁNÍ KOKCIDIÍ U DRŮBEŽE KRÁTKÝ PRŮBĚH KOKCIDIÓZ MÉNĚ LÉKŮ! „MRAMOROVÁNÍ“ SVALOVINY SKOTU Longisimus dorsi HODNOCENÍ SVALOVINY LEPŠÍ A VÍCE KŘEHKÉ MASO V CHOVECH S VYSOKOU ZMASILOSTÍ A LIBOVÝM MASEM VÝRAZNĚ LEPŠÍ ZPENĚŽENÍ TASCO
5
ZKUŠENOSTI Z PRAXE TASCO
6
Zkušenosti z praxe Selata TASCO
Zlepšený příjem krmiva, zvláště pak využití medikovaných krmiv, Stimuluje příjem krmiva také u nemocných zvířat Kůže je růžovější, známka dobrého zdraví Zchutňovadlo (zvířata preferují a vyhledávají krmiva s Tasco), Zvýšená vitalita, Analgetikum: zvířata se cítí silnější a přijímají krmivo, i když jsou nemocná. Pravidelný příjem krmiv a ŽÁDNÝ odpad krmiv pro nechutenství BEZ kontraindikce (vředy, náklady..) Dávka 0,25-0,4% do krmné směsi TASCO
7
Zkušenosti z praxe TASCO PRASNICE
Zlepšený příjem krmiva, zvláště pak využití medikovaných krmiv, Stimuluje příjem krmiva také u nemocných zvířat, Kůže je růžovější, známka dobrého zdraví, Zchutňovadlo (zvířata preferují a vyhledávají krmiva s Tasco i po porodu), Zlepšený příjem krmiva také se sulfamidy, Menší ztráty hmotnosti po porodu, Prasnice jsou klidnější, Rychlejší přenos živin na intestinální úrovni, Pravidelný příjem krmiv a ŽÁDNÝ odpad krmiv pro nechutenství Dávka 0,2-0,3% do krmné směsi TASCO
8
Zkušenosti z praxe TASCO DOJNICE
Zvýšený příjem krmiva v období vysokých teplot Zvýšená stravitelnost krmné dávky, Vyšší imunita a zdraví v po porodním období, Zdravotní stav jater je vždy v pořádku, Dávka: 28 g/kus/den v létě, suchostojné až 56 g/kus/den. TASCO
9
Zkušenosti z praxe Býci ve výkrmu TASCO
Zvýšený příjem krmiva v období vysokých teplot Zvýšená stravitelnost krmné dávky, Vyšší imunita a zdraví, Zdravotní stav jater je vždy v pořádku, Vyšší denní váhový přírůstek, Dávka: 28 g/kus/den TASCO
10
Zkušenosti z praxe TASCO Telata Vyšší příjem suchých krmiv,
Vyšší odolnost k teplotnímu stresu Vyšší stravitelnost pícnin, Snížené riziko průjmů, Zdravější střeva, bohatší na pozitivní mikroflóru, Zchutňovadlo Dávkování: 0,2-0,3 % do krmné směsi Možno dávkovat i do mléka 5-10 g kus a den TASCO
11
Zkušenosti z praxe TASCO Ovce & kozy Výrazné zchutňovadlo,
Zdravotní stav jater je vždy v pořádku, Podporuje tvorbu mléka, Zlepšuje stravitelnost pícnin s vyšší hladinou ligninu, Více energie z krmné dávky. Dávka 0,25-0,30 % do krmiva TASCO
12
Zkušenosti z praxe TASCO KONĚ Klisny produkují více mléka,
Méně průjmů u hříbat, Plemenné klisny jsou klidné, Silné zchutňovadlo, Zdravotní stav jater je vždy v pořádku, Dávka : 0,3-0,5% do krmiva. TASCO
13
Mezinárodní publikace
Autor: R. W. Coehlo a další, 2000. Titul: Vliv TASCO na aktivitu superoxidu dismutázy. Shrnutí výsledků: enzym SOD (superoxid dismutáza) je důležitý při obraně organismu před aktivitou volného oxigenu (oxidace) který je ve své formě volného radikálu toxický. V průběhu redukce O2 na H2O, výsledek formy O2 (radikal superoxid) který reaguje s H2O2 zformuje radikal hydroxidu: nejaktivnějsí známý oxidant (destrukce buněk v organismu). SOD katalizuje konversi O2 na H2O2 + O2 a zabrání vzniku radikálu hydroxidu (toxického). TASCO v krmné dávce silně zvyšuje aktivitu SOD (P > 0,001 !!) Výhoda : PŘÍRODNÍ antioxidant, chrání tkáně, zvšuje rezistenci na stres.
14
Mezinárodní publikace
Autor: J. Y. Ayad a další, 2002. Titul: Vliv TASCO na akktivitu superoxidu dismutázy (SOD), glutation reduktázy (GR) a ascobat reduktázy(A)R. Shrnutí výsledků: : vyšší aktivita SOD a GR Výhoda : PŘÍRODNÍ antioxidant, chrání tkáně, zvyšuje rezistenci na stres.
15
Mezinárodní publikace
Autore: T. J. Wistuba a další, 2001 Titul: Vliv TASCO v předporodním krmné dávce u dojnic na počty leukocitů v krvi a mléce. Shrnutí výsledků: Markantní zvýšení granulocytů a buněk „B“ (imunita) Zvýšení počtu makrofágů při porodu. Výhoda : Pozitívní efekt pro dojnici a tele napájené kolostrem bohatším na protilátky
16
Vliv zařazení TASCO do krmných směsí pro nosnice.
Účelem výzkumu provedeném v chovu „Bandiera“ řetězce oblasti Nuvolato (Mn) bylo zjistit vliv Tasco na užitkovost, tělesnou teplotu zvířat a zdravotní stav (mortalitu) nosnic. Shrnutí výsledků:
17
Hybrid ve zkoušce: Nosnice Hyline Brown (n 600)
Zahájení zkoušky: 02/03/2005 Ukončení zkoušky : 02/08/2005 Hybrid ve zkoušce: Nosnice Hyline Brown (n 600) Označení skupin: a) N Kontrolní skupina b) T Použito v krmivu TASCO Průměrná hmotnost nosnic : 3 vzorky na každou skupinu N 1) 1,912 Kg 2) 1,825 Kg 3) 1,962 Kg T 1) 1,837 Kg 2) 1,900 Kg 3) 1,887 Kg
18
Změny tělesných teplot nosnic
19
Procento poškozených vajec
20
Zlepšení
21
Přídavek TASCO do krmné směsi měl pozitivní vliv na tělesnou teplotu, užitkovost a lepší zdravotní stav zvířat.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.