Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Věnujete pár minut na přemýšlení o tom, o čem nepřemýšlíte v běžném každodenním koloběhu? Aktuální čas: 23:07 hod. Místo vzniku USA – ale pro nás to neplatí???

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Věnujete pár minut na přemýšlení o tom, o čem nepřemýšlíte v běžném každodenním koloběhu? Aktuální čas: 23:07 hod. Místo vzniku USA – ale pro nás to neplatí???"— Transkript prezentace:

1

2 Věnujete pár minut na přemýšlení o tom, o čem nepřemýšlíte v běžném každodenním koloběhu? Aktuální čas: 23:07 hod. Místo vzniku USA – ale pro nás to neplatí??? (pro pokračování tiskněte PageDovn nebo → )

3 Nekladu si za úkol Vás obracet na jakoukoli víru. Místo slova Bůh si, chcete-li, dosaďte slovo, které sami uznáte za vhodné: Prozřetelnost, Vyšší inteligence, Vyšší moc,…………… Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, je toto zamyšlení trochu jiné.

4 Dcera jednoho prominentního Američana měla interwiev v pořadu “Early Show” a moderátorka se jí zeptala: “Jak mohl Bůh něco takového dopustit?” (vztaženo na vražedné útoky z 11. září)

5 „Věřím, že Bůh je z toho co nejhlouběji smutný, právě tak, jako my; ale již mnoho let říkáme Bohu, že má zmizet z našich škol, z naší vlády a z našeho života.“ Duchovní Anna Grahamová dala rozvážnou odpověď:

6 „A protože je džentlmenem, domnívám se, že se tiše stáhl. Jak můžeme od Boha očekávat, že nám poskytne svou ochranu, když po něm žádáme, aby nás nechal samostatné?“

7 „Představitelé škol se vyjádřili ve smyslu, že by se ve školách raději neměla číst ani citovat Bible. (Bible říká: nezabiješ, nepokradeš, miluj svého bližního, jako sama sebe…)“ … A my jsme řekli ANO.

8 „Přední psychiatr Dr. Benjamin Spock řekl, že bychom našim dětem neměli naplácat, když se chovají špatně, protože by se jejich malé osobnosti deformovaly a mohli bychom uškodit jejich sebeúctě.“ Řekli jsme, že expert přece musí vědět, o čem mluví. A řekli jsme ANO.

9 Potom mínil někdo jiný, že učitelé a ředitelé nemají naše děti nekompromisně ukázňovat, když se chovají špatně. Školní administrátoři řekli, že se učitelský sbor nesmí fyzicky dotýkat žáků, když se špatně chovají, Neboť nechceme žádnou špatnou reklamu, a nechceme také být obžalováni a souzeni! A my jsme řekli ANO.

10 Pak někdo řekl: „ Povolme našim dcerám potraty, když je chtějí, a nemusí to ani říkat svým rodičům, vždyť jsou přeci dospělé, rozumné a mají svůj život.“ A my jsme řekli ANO.

11 „Potom řekl jeden z našich nejvyšších představitelů, „Potom řekl jeden z našich nejvyšších představitelů, že není důležité, co děláme v soukromí, pokud vykonáváme řádně své zaměstnání.“ „A s tím srozuměni jsme řekli, že je nám přece jedno, co kdokoli v soukromí dělá, pokud máme zaměstnání a hospodářství dobře funguje.“ A my jsme řekli ANO.

12 Potom někdo řekl: „Vytiskněme časopisy s fotografiemi nahých žen i se zvýrazněnými intimními partiemi a nazvěme to zdravým realistickým uznáním krásy ženského těla.“ A my jsme řekli ANO.

13 „A pak někdo toto uznání posunul o další krok a zveřejnil fotografie nahých dětí, a pak je dal na Internet.“ A my jsme řekli ANO, Všichni přece mají právo na svobodné vyjádření svých pocitů - máme svobodu slova.

14 Představitelé zábavního průmyslu přišli s názorem: „Udělejme akční pořady a filmy, které zobrazují vulgárnosti, násilí a otevřený sex; vulgárnosti, násilí a otevřený sex; Složme hudbu, která koresponduje s násilím, s drogami, s hrubostí“…. „A my jsme řekli, že je to přeci jen zábava, nemá to žádné škodlivé následky, mimoto to nikdo tak jako tak nebere vážně a o akční snímky je přeci mezi lidmi zájem.“ A my jsme řekli ANO.

15 A nyní se ptáme, proč naše děti nemají pevné svědomí, proč často nedokážou rozlišovat mezi tím, co je správné a špatné, proč je jim jedno, když jsou hrubí na i na své kamarády, na své blízké..….

16 Snad na to přijdeme, když o tom budeme dlouho a intenzivně přemýšlet?

17 Není to následek toho, že „MY SKLÍZÍME, CO JSME MY ZASELI ?“……

18 Zvláštní je, že pokud vůbec předáte dále myšlenku tohoto poselství, nepošlete ji na mnoho adres ve svém adresáři…. Protože si nejste jistý(á), co by si o Vás mohli Vaši známí myslet právě proto, že takovéto zprávy rozesíláte. Zvláštní je, že si děláme více starostí, co si o nás myslí lidé, než o to, co si o nás myslí Prozřetelnost Zvláštní je, že si děláme více starostí, co si o nás myslí lidé, než o to, co si o nás myslí Prozřetelnost i náš Zdravý rozum.

19 Zmiňte se o tomto zamyšlení Vašim známým, pokud se domníváte, že to bude něco platné. Pokud ne, zkrátka jej vymažte ze svého počítače i ze své paměti…. Nikdo se nedozví, že jste to udělal(a)…. …..ale ostatním tím berete šanci, aby otevřeli své myšlení tímto směrem…...….a pak se ale Vy osobně nedivte - - vždyť se podílíte na tom, v jakém stavu se náš svět nachází a nacházet v budoucnu bude…..

20


Stáhnout ppt "Věnujete pár minut na přemýšlení o tom, o čem nepřemýšlíte v běžném každodenním koloběhu? Aktuální čas: 23:07 hod. Místo vzniku USA – ale pro nás to neplatí???"

Podobné prezentace


Reklamy Google